Legea Offshore îi dă bătăi de cap ministrului Economiei

Cristina Prună vorbește despre cum legea Offshore îi dă bătăi de cap ministrului Economiei. Astfel, Virgil Popescu nu a găsit încă o soluție pentru a exploata gazele naturale din Marea Neagră.

“Virgil Popescu, ministrul Economiei, ne spune într-un interviu acordat Agerpres că nu a găsit, încă, un consens în Parlament. Pentru actualizarea Legii Offshore care ar face posibilă exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Tot el ne spune că forma actuală a Legii Offshore era foarte bună. Acum doi ani, așa cum o scrisese Liviu Dragnea. Atât de bună este legea asta, căci cei care o susțin au reușit să blocheze o investiție care să genereze venituri de zeci de miliarde de euro pentru statul român.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputata USR povestește cum cei de la PNL nici măcar nu au încercat să ia legătura cu USR-iștii pentru a găsi o eventuală soluție. “Altfel, nimeni de la PNL nu a contactat pe cineva de la USR, de exemplu, pe această temă, ca să deschidă un canal de discuție oficial. Nici la nivel de președinți de partid, nici la nivel de membri în comisiile parlamentare de specialitate. Mai rămân, în acest caz, două variante. Fie PNL s-a dus doar la PSD cu Legea Offshore, exact ca pe vremea USL, cuibul patrioților din Parlament. Fie domnul ministru nu are curajul să le spună nici investitorilor și nici românilor că nu este interesat de acest subiect. Și că povestea cu reindustrializarea României este doar o propagandă electorală în cea mai pură stare posibilă.”, adaugă ea.

Dialog cu toate partidele pe acestă lege

USR își dorește o discuție cu toate partidele pe acestă temă. “Ne dorim un dialog cu toate partidele politice în ceea ce privește această lege și credem că Guvernul are datoria să vină cu o propunere serioasă pentru a debloca acest proiect.”, încheie Cristina Prună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *