Bucureștenii vor fi sclavii Apa Nova până în 2037

Gabriela Firea anunță că bucureștenii vor fi sclavii Apa Nova până în 2037. Consiliul General al Municipiului București a prelungit contractul de concesiune încheiat cu SC Apa Nova București SA cu încă 12 ani. Inițial, contractul trebuia să se încheie în 2025, însă Consiliul General al Municipiului București a decis ca acesta să fie prelungit.

În momentul de față, în presă se vorbește despre ipotezele pentru care primarul Gabriela Firea a dorit să prelungească un contract care încă se derula. Prima ipoteză ar fi că Firea și-ar dori să câștige un al doilea mandat de primar. Cea de a doua ipoteză este la un pol total opus. Astfel, se presupune că Gabriela Firea știe că nu poate câștiga încă o dată șefia capitalei și a decis să le facă un cadou francezilor de la Apa Nova.

Potrivit unui articol ziuanews.ro, un consilier liberal, care nu a dorit să să își spună numele, Gabriela Firea ar urma să fie susținută  prin mijloace financiare colaterale de compania de apă și canal. “Sa fie vorba despre o premonitie?! Poate avem noroc si candidatura asta se duce pe Apa Sambetei si ajunge direct la Canal.”, spune consilierul PNL.

Gabriela Firea ar fi în stare să bată palma cu oricine pentru a-și asigura încă un mandat la conducerea capitalei. Practic, ea i-a făcut pe bucureșteni să fie sclavii Apa Nova pentru încă 12 ani. Metrul cub este furnizat de francezi cu aproximativ 7 lei (cu TVA). Aceștia mai percep și o taxă de apă de ploaie, motivând că ajunge în rețeaua de canalizare. Însă, 80% din apa de ploaie se infiltreză în pământ, urmând să ajungă în pânza freatică.

Hotărârea CGMB

“Se aprobă încheierea Actului Adiţional nr. 11 la Contractul de Concesiune nr. 1329/29.03.2000 între Municipiul Bucureşti, în calitate de Concedent şi societatea Apa Nova Bucureşti SA, în calitate de Concesionar. Cu privire la furnizarea de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare pentru Municipiul Bucureşti. (…) Se aprobă prelungirea cu 12 (doisprezece) ani a duratei Contractului de Concesiune nr. 1329/29.03.2000 încheiat între Municipiul Bucureşti, în calitate de Concedent şi SC Apa Nova Bucureşti SA, în calitate de Concesionar, cu privire la furnizarea de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare pentru Municipiul Bucureşti până la data de 17.11.2037.”, prevede hotărârea Consiliului General al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *