Orban: Singura aritmetică folosită în legea pensiilor a fost aritmetica electorală. Şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri

Ludovic Orban a spus, referindu-se la legea care prevede majorarea punctului de pensie cu 40 la sută, că dacă în alte ţări europene un politican ar promite creşterea veniturilor cu 40% ”nu l-ar crede nimeni, nu l-ar vota nimeni, pentru că toată lumea ar spune că minte”.
”Impactul bugetar (al legii pensiilor – n.r.) este catastrofal. Era foarte greu de susţinut şi fără apariţia crizei economice această creştere de pensii de 40 la sută care a fost scoasă din burtă, numai cu gândirea că în 2020, când a fost programată, este an electoral. Singura aritmetică folosită în această lege a fost aritmetica electorală. Şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri, promiţându-le lucruri care nu pot fi realizate”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.
El a precizat că Guvernul pe care îl conduce va majora pensiile şi alocaţiile copiilor, arătând că această majorare se va face în funcţie de realitatea economică. 
”Nu mă tem, am conştiinţa datoriei împlinite, nu există niciun motiv pentru depunerea moţiunii de cenzură, iar ultima formaţiune care are legitimitatea să depună o moţiune de cenzură este PSD, care ş-a bătut joc de România”, a adăugat preşedintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *