Problemă socială majoră în Târgoviște: Combinatul de oțeluri, deținut de o companie din Rusia, concediază circa 1.200 de angajați

Conducerea Combinatului COS Târgovişte a informat sindicatul din întreprindere despre concedierea colectivă a circa 1.200 de salariaţi, anunță Agerpres.

Conducerea combinatului deținut de o companie rusă, motivează concedierea prin situaţia generală a combinatului aflat în insolvenţă, suspendarea activităţii din ultimele şase luni, și pagubele provocate de pandemia COVID-19.

„Nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri”, au susţinut reprezentanţii sindicatului Valahia Târgovişte, citați de Agerpres.

Sindicatul Valahia anunţă că a prezentat parlamentarilor de Dâmboviţa situaţia existentă la COS Târgovişte şi le-a cerut sprijinul pentru ca statul român să-şi convertească creanţa pe care o are la COS Târgovişte, de circa 10 milioane de euro, în acţiuni.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

COS Târgovişte este unul dintre principalii producători de produse din oţel din România.

Foto: Combinatul de oțeluri speciale Târgoviște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *