Autoritățile britanice au decis să nu mai comunice numărul deceselor cauzate de Coronavirus, de teama că bilanțurile prezentate ar fi fost exagerate

Mai mulți specialiști englezi sunt de părere că felul în care Public Health England (PHE) – agenţia guvernamentală responsabilă cu gestionarea focarelor de infecţie – calculează numerele deceselor în Anglia – poate fi denaturat, prin comparaţie cu mecanismul din alte părţi ale Marii Britanii.

În consecință, autoritățile britanice au anunţat sâmbătă că, pentru un timp, nu vor mai comunica numărul deceselor provocate de Covid-19, urmând să se analizeze calculele, pentru a se demonstra că bilanțurile prezentate nu au fost exagerate.

„În prezent, măsurătoarea deceselor zilnice cuprinde toţi oamenii care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi care, de atunci, au murit, fără a fi făcută o separare între momentul în care au fost testaţi şi data la care au decedat. Au existat afirmaţii că lipsa unui prag ar putea denatura numărul deceselor zilnice din prezent. Astfel, vom suspenda publicarea cifrelor zilnice până ce acest lucru va fi rezolvat”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Guvernului britanic, citează Reuters, conform news.ro

Marea Britanie este considerată cea mai afectată ţară europeană din cauza pandemiei, cu peste 45.000 de decese.

Guvernul a spus că o comparaţie la nivel internaţional este greşită, pentru că fiecare ţară înregistrează diferit decesele asociate Covid-19.

Sursa foto: Dowing Street 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *