Nelu Tătaru: În momentul de față nu se ia în calcul nici amânarea începerii anului şcolar, nici amânarea alegerilor locale

Într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a subliniat că Guvernul nu are în acest moment niciun plan de a amâna începerea anului școlar, sau alegerile locale programate în septembrie.

„Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar la data de 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor locale. Evoluţia ulterioară (a epidemiei – n.red) ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a comentat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a respins ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. „Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României (legea carantinării și izolării – n.red), să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat acesta.
Sursa foto: gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *