Părerea lui Bănicioiu despre alegerile locale

Părerea lui Bănicioiu este că alegerile locale se pot transforma într-o armă împotriva sănătății românilor. Deputatul PSD nu vede cum pot fi organizate alegerile în condiții de siguranță.

“Alegerile pe 27 septembrie reprezintă cel mai grav atentat la sănătatea românilor ! Ieri a fost promulgată legea care stabilește data alegerilor locale, și anume 27 septembrie, lăsând, în schimb, o serie de aspecte esențiale nelămurite. Cum anume vom vota în siguranță. Vor asigura această lege și normele ei toate instrumentele necesare unui vot în pandemie? Este evident că pentru o democrație eficientă sunt necesare atât alegerile locale din septembrie, cât și alegeri parlamentare premergătoare acestora, doar că ESTE VITALĂ O ORGANIZAREA EFICIENTĂ ȘI SIGURĂ”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că prioritățile s-au schimbat odată cu apariția pandemiei coronavirus. “Prioritățile s-au schimbat radical odată cu apariția pandemiei Covid-19. Poate sună cinic să ne gândim la alegeri în contextul în care în spitale există o situație gravă. Însă este mult mai periculos să fie lăsată România într-o situație neclară din punct de vedere legislativ. Punctul cel mai important pe lista de priorități în calendarul alegerilor trebuie să fie condițiile de siguranță ale celor care merg să-și exercite dreptul de vot. De asemenea, trebuie să existe scenarii alternative pentru persoanele care din varii motive nu reușesc să ajungă în secție. Sunt necesare modalități pentru a vota în spital, în închisoare sau în alte locuri de genul, peste tot fiind necesare echipamente de protecție, dezinfectant,culoare, măști, etc.”, continuă el.

Bănicioiu: Orban este vinovat!

Părerea lui Bănicioiu este că Ludovic Orban ar trebui să înțeleagă gravitatea situației. “Astfel spus, deși îl vedem pe Orban arătându-se preocupat de evoluția numărului de infectați, totuși nu prezintă nimic pentru organizarea în condiții de siguranță a alegerilor. Oare marii specialiști liberali ori chiar dl Tătaru, nu-i explică premierului că perioada de campanie electorală cât și cea premergătoare campaniei (strângerea listelor de semnături, de exemplu ) sunt foarte periculoase pentru răspândirea coronavirusului? Eu, unul, cred că această grijă a d-lui Orban este doar mimată! Dacă ar fi reală, nu s-ar fi grăbit cu data de organizare a alegerilor ignorând părerea și sfatul specialiștilor ! Din păcate și PSD aici a mers pe mâna lui Orban (din nou!). Și vor fi părtași poate la cea mai mare greșeală făcută în această pandemie!”, încheie el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *