Medicul Adrian Marinescu: „vom ajunge în situația în care fiecare dintre noi va cunoaște pe cineva infectat cu coronavirus”

Medicul Adrian Marinescu crede că dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să crească, vom ajunge în situația în care fiecare dintre noi va cunoaște pe cineva infectat cu coronavirus. Medicul infecționist de la Matei Balș a vrut astfel să combată teoria persoanelor care neagă existența coronavirusului pe motiv că nu știu pe nimeni care să fi avut boala.

”Nimeni nu cunoaște pe nimeni bolnav de Covid-19, deci virusul nu există” este argumentul negaționiștilor. iar atunci când apar persoane publice care declară că au fost infectate, scepticii le acuză că au fost plătiți să mintă. Adrian Marinescu arată cum situația s-ar putea schimba, potrivit PSNews.

„Întrebarea asta se pune foarte des și sunt norocoși cei care nu cunosc pe nimeni bolnav. Dar eu aș spune așa: dacă continuăm să avem multe infectări în fiecare zi, din păcate fiecare va ajunge să cunoască și persoane pozitive în jurul lui. E o situație pe care nimeni nu și-o dorește. Asta se întâmplă în Italia, dacă vă uitați la reportajele din Italia asta se povestea. Fiecare știa pe cineva din jur, din familie, dintre cunoscuți dar noi n-am ajuns acolo și nu ne dorim lucrul acesta, dar asta se poate întâmpla în așa fel încât eu cred că ar trebui să ne revenim cumva în momentul ăsta și să nu așteptăm să fie o situație mult mai grea când intervenția va fi foarte foarte grea”, a spus specialistul de la Matei Balș.

Chiar dacă persoanele care refuză portul măștii sunt o minoritate, datorită ratei de răspândire a virusului, sunt periculoase, crede medicul Adrian Marinescu.

„Eu cred că mare parte din populație crede și a demonstrat lucrul ăsta încă de la început și a respectat măsurile. Partea proastă este că și dacă cei care nu respectă sunt o minoritate, fiind un virus care se extinde cu extrem de mare ușurință, este de ajuns ca cei care nu cred să ducă la apariția unor focare și lucrul ăsta se vede destul de clar în diverse regiuni din țară, mai ales în locurile în care se țin concedii, adică într-o zonă sunt câțiva care nu respectă măsurile și sunt infectați cu siguranță că ei vor transmite mai departe”, a mai spus medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *