Senatul a respins proiectul prin care este desfiinţată Secţia specială de anchetare a magistraţilor. Reacţia USR: PSD a făcut scut pentru justiţia lui Dragnea

„Senatorii PSD, UDMR şi ALDE au facut azi scut în jurul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, instrumentul lui Liviu Dragnea pentru intimidarea judecătorilor şi procurorilor. Aceştia au votat azi, în plenul Senatului, împotriva iniţiativei USR de desfiinţare a acestei structuri, deşi acest lucru era cerut atât de organisme ale Uniunii Europene, de Comisia de la Veneţia şi de GRECO, grupul statelor împotriva corupţiei”, arată USR într-un comunicat de presă remis marţi News.ro.
Un număr de 77 de senatori au votat în favoarea raportului de respingere a iniţiativei legislative, 41 „împotrivă” şi 14 s-au abţinut.
Senatorul USR George Dircă a spus, la dezbaterile din plenul de marţi, că activitatea secţiei este una coordonată politic şi nu una care să vină în ajutorul consolidării sistemului judiciar.
„USR consideră desfiinţarea SIIJ absolut necesară şi neîntârziată şi, în calitate de iniţiator, m-am bucurat că acest proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor însă sunt profund dezamăgit de rezultatul dezbaterilor din cadrul Senatului şi de raportul de respingere a legii supus azi la vot prin care nesocotim cu nonşalanţă recomandările partenerilor europeni precum şi solicitările magistraţilor care, să nu uităm, că PSD a reuşit performanţa de a-i scoate în stradă pentru a protesta privitor la înfiinţarea acestui mecanism care nu funcţionează pe baza unor principii democratice.”, a afirmat George Dircă, iniţiator al proiectului de lege.
Comisia juridică a Senatului a adoptat luni un raport de respingere la proiectul de lege iniţiat de USR pentru desfiinţarea  SIIJ. Senatul a votat marţi respingerea iniţiativei legislative în calitate de for decizional. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *