România, campioana drumurilor-muzeu

România se poate „mândri” cu mai multe proiecte de drumuri și autostrăzi muzeu. Cel mai recent exemplu este centura de vest a municipiului Bacău. Chiar dacă proiectul este finalizat în proporție de peste 90%, antreprenorul a efectuat ultimele retușuri legat de tot ce înseamnă marcaje și semnalizare, oficialii Ministerului Transporturilor nu vor să deschidă traficul din diverse motive, ZECI DE MII de șoferii fiind blocați zilnic în Băcău din cauza traficului. 

În ultimii ani, oficialii Ministerului Transporturilor au gestionat mai multe autostrăzi muzeu. În vara anului trecut, Ministerul Transporturilor anunța că autostrada Lugoj-Deva, lotul 3 este finalizat în proporție de peste 97% și că cei aproximativ 21 km sunt inaugurați în luna august. Surprinzător, cu trei zile înainte de deschiderea traficului, oficialii MT au anunțat că autostrada prezintă anumite defecțiuni și CA NU se poate inaugura. Cei aproximativ 21 km de autostradă au fost inaugurați câteva luni mai târziu, ÎN DECEMBRIE 2019.

Un alt exemplu este autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4, unde Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a tărăgănat deshiderea traficului cu aproape 6 luni.

În 2016 un al tronson de autostradă aflat în stadiul de „muzeu” a fost segmentul dintre nodurile Dumbrava şi Margina, lung de 15 kilometri, din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, parte din autostrada Bucureşti-Nădlac (A1).

Cea mai mediatizată autostradă muzeu a fost secțiunea Gilău-Nădășelu, construită integral încă din 2017, dar pe care șoferii au circulat abia la finalul anului 2018. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *