Terapie inovativă aplicată la Galați împotriva coronavirusului. O pacientă în stare gravă a beneficiat de ea

O terapie inovativă a fost folosită pentru prima dată în România, pentru tratarea unui caz grav de infecție cu coronavirus. La Spitalul Județean din Galați s-a aplicat terapia cu ozon, pentru o pacientă, folosindu-se un aparat modern, recent achiziționat.

Procedura se numește autohemoterapie majoră cu ozon și a fost folosită la o femeie de 62 de ani, cu o formă gravă a bolii. Intervenţia s-a desfăşurat joi, la spitalul gălăţean, iar acum medicii aşteaptă să vadă rezultatele tratamentului.

Procedura s-a făcut cu ajutorul unui aparat care a costat aproape 25.000 de euro şi care a fost cumpărat cu banii obţinuţi, sub formă de premiu la un concurs internaţional de proiecte cu iniţiative anti-COVID. Aparatul modern este instalat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi, potrivit publicației Știri pe Surse.

Ozonul – Terapie inovativă împotriva coronavirusului. Procedura presupune introducerea în sângele pacientului a unei cantităţi mici de ozon, a explicat coordonatorul medical al proiectului.

„Este un tratament complementar în care se introduce 95% oxigen şi un procent mic, de 5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Pacientului i se scoate o cantitate de sânge, acesta trece prin aparat şi este îmbogăţit cu ozon. Trei lucruri importante rezolvă aparatul: rezolvă partea de hipoxie, adică oxigenarea ţesuturilor, are efect direct asupra membranei virusului pe care nu-l omoară, dar nu-l lasă să se dezvolte, şi opreşte crearea de cheaguri de sânge. Mare parte din pacienţii în stare critică vor fi salvaţi, practic încercăm să facem astfel încât oamenii să nu mai ajungă în stare critică. Aparatul a mai fost folosit în 2003 în timpul epidemiei de SARS”, a declarat, pentru medicul Alexandru Nechifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *