Nicuşor Dan: Datoriile Primăriei Capitalei sunt undeva la 2,5 miliarde de lei, adică mai mult de jumătate din buget e deja împrumutat

„Administrarea Primăriei Capitalei este o chestiune extrem de serioasă, mai ales în condiţiile financiare în care aş prelua-o. La sfârşitul lui 2019 avea datorii curente de un miliard şi jumătate de lei. acum datoriile ei curente sunt undeva la 2 miliarde şi jumătate de lei, după estimările mele, adică mai mult de jumătate din buget e deja împrumutat. Are o datorie de un miliard de lei a STB-ului faţă de ANAF, are o datorie de o jumătate de miliard a Termoenergetica către Elcen. Situaţia este critică”, a afirmat Nicuşor Dan la Digi 24.

Întrebat dacă va reveni în USR în cazul în care va fi ales primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan a răspuns că a învăţat „să nu spui niciodată niciodată” precizând însă că activitatea sa va fi dedicată administraţiei, nu politicii.
„Dacă voi avea această poziţie (de primar general – n.r)mă voi preocupa 99% din activitatea mea profesională va fi acolo şi activitatea politică e secundară” a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat ce realizări promite pentru primul mandat ca primar general Bucureştiului, candidatul forţelor politice de dreapta a enumerat: semaforizare inteligentă, metrou uşor pe infrastructura CFR, realizarea centurii Bucureştiului şi lărgirea acesteia la patru benzi, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, extinderea reţelei de tramvaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *