Primul club din România care imploră autoritățile să dea drumul suporterilor pe stadion. Care este motivul

Fotbalul fără spectatori a devenit greu de suportat pentru echipele din România. La rândul lor, și fanii sunt afectați de faptul că nu au acces în arenele sportive. Un club de tradiție din România imploră autoritățile să dea drumul suporterilor pe stadion.

Primul club din România care imploră autoritățile să dea drumul suporterilor pe stadion

Cel mai iubit sport de echipă este văduvit de prezența spectatorilor în tribune. Iar când o echipă are mii de spectatori înfocați și jucătorii sunt obișnuiți cu freamătul tribunelor, meciurile fără spectatori, văzute doar din fața televizorului, devin anoste. Pandemia a alungat spectatorii din arene, a început un nou sezon, cu aceleași restricții, care se răsfrâng asupra sportivilor și iubitorilor sportului. Rapidul a devenit primul club din România care imploră autoritățile să dea drumul spectatorilor pe stadion. Prin vocea antrenorului Adrian Iencsi.

„Aş vrea la toate disciplinele sportive să vină din nou suporterii la stadion şi mai ales că vorbim de fotbal, e cel mai iubit sport din România şi ai ocazia să vii să fii lângă echipă.

Simţim lipsa suporterilor, au şi ei de suferit foarte mult pentru că nu e uşor să stai în faţa televizorului în loc să vii la stadion şi să îţi vezi favoriţii la muncă. Noi ne gândim că ei sunt acolo, alături de noi, considerăm că sunt în tribune, alături de noi, îi cunosc foarte bine, ei ne vor susţine şi la bine, şi la rău.

Pentru noi fiecare meci este cu o încărcătură specială şi fiecare meci e tratat cu maximă seriozitate, în speţă cel cu Turris. E un meci la fel de important ca toate celelalte care au fost şi care vor mai veni. Aici, în Regie, ne simţeam bine ca loc, ca poziţionare a stadionului, aproape de Giuleşti, dar gazonul nu arată tocmai bine şi asta nu numai pentru noi, ci şi pentru adversari”, a declarat antrenorul Rapidului, Adrian Iencsi.

Rapid, primul club din România care imploră autoritățile să dea drumul suporterilor pe stadion Sursa foto: Facebook FC Rapid 1923

Rapidul trage la promovare în acest sezon

Rapidul a pornit tare în noul sezon al Ligii 2, cu trei victorii în trei meciuri. Start lansat spre promovare pentru alb-vișinii, care au ratat in extremis acum câteva săptămâni prezența în elită. După cele trei victorii consecutive, cu Viitorul Târgu Jiu, Pandurii Târgu Jiu şi CSM Slatina, pentru Rapid urmează primul mare test în cursa pentru promovarea în Liga 1.

Alb-vișiniii dau piept cu Turris Turnu Măgurele, o formație care s-a lupta și ea sezonul trecut pentru accederea pe prima scenă a fotbalului românesc. Partida Rapid – Turris va fi sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 14:30, la Buftea. Giuleștenii au schimbat stadionul pentru meciurile de acasă, nemulțumiți de calitatea gazonului din Regie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *