Nick Kamen, solistul care a impresionat-o pe Madonna a murit la doar 59 de ani

Nick Kamen, model şi cântăreţ englez, a murit la vârsta de 59 de ani, informează BBC, citat de stiripesurse.ro.

Kamen a devenit cunoscut odată cu reclama pentru Levi’s 501, apărută în 1985. Anul următor, el a lansat piesa de succes „Each Time You Break My Heart”, compusă de Madonna, care a ajuns în top 5 în Marea Britanie.

Cântăreţul Boy George, apropiat al său, i-a adus un omagiu miercuri, numindu-l „cel mai frumos şi drăguţ bărbat”.

Kamen, pe numele real Ivor Neville Kamen, a devenit cunoscut graţie reclamelor la blugi, în care apărea la o curăţătorie purtând doar boxeri în timp ce mai multe femei îl urmăreau cu privirea.

Reclama, pe ritmurile „I Heard It Through The Grapevine” a lui Marvin Gaye, a ajutat la creşterea vânzărilor companiei şi l-a făcut pe Kamen un sex symbol.

El a atras atenţia Madonnei, care a declarat la acel moment pentru BBC că a fost impresionată de „farmecul” şi „vocea frumoasă”. Ulterior, a înregistrat piesa artistei, rămasă pe dinafara albumului „True Blue”, iar ea a susţinut partea de backing vocals.

Fostul model, pe numele său adevărat Ivor Neville Kamen, a devenit cunoscut în 1985, după ce a apărut într-o reclamă la marca de jeans Levi’s 501, în care era văzut într-o spălătorie, purtând doar boxeri în timp ce mai multe femei îl urmăreau cu privirile.

Reclama, pe acordurile piesei „I Heard It Through The Grapevine” a lui Marvin Gaye, a contribuit la creşterea vânzărilor mărcii şi l-a propulsat pe Kamen la rangul de „sex simbol”, fapt ce a atras atenţia divei pop Madonna.

Fascinată de carisma şi de vocea frumoasă a modelului britanic, după cum a declarat ea atunci postului BBC, Madonna i-a permis lui Kamen să înregistreze una dintre piesele ei rămase în afara albumului „True Blue”, iar artista a asigurat partea de backing vocals.

Cu piesa „Each Time You Break My Heart” compusă de Madonna, Nick Kamen a ajuns pe locul 5 în topul muzical din Marea Britanie şi s-a clasat pe primul loc în topurile din Austria şi Suedia cu hitul „I Promised Myself” din 1990.

Ştirea decesului său a suscitat emoţie în lumea muzicii, John Taylor, de la Duran Duran, asigurând că modelul a fost „unul dintre cei mai amabili şi mai afectuoşi bărbaţi” pe care i-a cunoscut vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *