Mailurile private ale şefului Cancelariei premierului polonez se scurg în continuare, după atacul cibernetic provenit din Rusia. Ce conţin acestea

Mailurile conţin informaţii despre pregătiri în vederea unor conferinţe de presă referitoare la înăsprirea restricţiilor anti-pandemie, respectiv despre protestele de anul trecut în legătură cu interzicerea aproape totală a avorturilor.
Potrivit unuia dintre emailurile publicate pe Telegram, Dworczyk sfătuieşte împotriva apelului la armată pentru a linişti manifestaţiile femeilor faţă de legislaţia restrictivă antiavort.
Investigaţii ale publicaţiilor Onet.pl şi Gazeta Wyborcza sugerează faptul că  la o şedinţă parlamentară secretă în legătură cu atacurile cibernetice asupra conturilor private de mail aparţinând membrilor guvernului polonez, secretarul pentru digitalizare Janusz Cieszyński a spus că hackerii au obţinut acces la nu mai puţin de 4.500 de conturi de mail de pe care au sustras circa 70.000 de emailuri.
Atacurile au vizat doar conturile private de mail, doar că mulţi miniştri, funcţionari înalţi şi consilieri ai premierului au comunicat de pe adresele personale şi nu de pe conturile oficiale protejate de serviciile de contrainformaţii.
Jarosław Kaczyński , liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere în Polonia, a acuzat Rusia de atacurile cibernetice, miercuri, în cadrul unei dezbateri parlamentare cu uşile închise apreciind că este o acţiune ce face parte din „invazia rusă a Poloniei”.
„Analizele serviciilor noastre şi ale serviciilor speciale ale aliaţilor noştri permit să afirmăm fără echivoc că atacul cibernetic a fost întreprins de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Responsabili de prim rang, miniştri, deputaţi de diferite orientări politice au fost victime ale acestui atac”, a afirmat într-un comunicat Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier însărcinat cu probleme de securitate naţională.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *