Soferii din Ţara Galiilor, îngroziţi de apariţia unor lumini albastre pe cer, care au provocat pene de curent VIDEO

Şoferii au fost îngroziţi duminică noapte, când un fulger uriaş de lumină albastră a aprins cerul din Newport.
Flashul incredibil de lumină a provocat confuzie – determinându-i iniţial pe locuitori să presupună că ar fi fost o farsă de Halloween sau un foc de artificii.
Apoi întreruperi de curent au fost raportate în anumite părţi ale Ţării Galilor.
Locuitorii au povestit că luminile lor pur şi simplu s-au aprins şi s-au stins, dar alţii au raportat întreruperi mai lungi, luminile stradale rămânând stinse o bună perioadă de timp.
Un purtător de cuvânt al Western Power a spus că motivul din spatele penei de curent de duminică a fost „o problemă cu reţeaua naţională pe care ei o investighează”.
Imaginile surprinse de camerele de bord arată că cerul este luminat în albastru pentru câteva secunde – înainte ca întunericul să revină.
Unii locuitori bănuiesc că ar putea fi o erupţie solară. Erupţiile solare intense sunt explozii puternice de radiaţii – şi pot provoca spectacole uimitoare pe cer.
Erupţiile solare pot cauza probleme pentru reţelele electrice, deoarece afectează câmpul magnetic al pământului.
Dar furnizorul naţioal de electricitate a informat că problema din weekend a fost cel mai probabil cauzată de vremea rea.
Un purtător de cuvânt al National Grid a declarat: „Vremea rea ​a cauzat ieri seară daune minore asupra substaţiei noastre Whitson din sudul Ţării Galilor.
La începutul acestei săptămâni, experţii spaţiali au avertizat asupra unei puternice furtuni solare, cunoscută sub numele de erupţie solară de clasa X1. Acesta nu poate trece prin atmosfera terestră şi nu afectează oamenii, dar ocazional este suficient de intensă pentru a „declanşa întreruperi de curent radio în întreaga lume”, potrivit Agenţiei Spaţiale Europene.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *