Ea este Olena Zelenski, soţia preşedintelui ucrainean. Cu ce se ocupă Prima Doamnă a Ucrainei

Se încheie a doua zi a atacului asupra Ucrainei, iar forțele ruse par să dorească preluarea controlului asupra capitalei Kiev. În timp ce oamenii caută adăpost, Volodimir Zelenski rămâne în oraș, dezvăluind, în noaptea de joi spre vineri, că a fost informat că el este ținta principală a inamicului, următoarea pe listă fiind soția președintelui ucrainean, Olena Zelenski.

„Inamicul m-a transformat în ţinta numărul 1, iar pe cei din familia mea în ţinta numărul 2”

La finalului celei de-a doua zi a atacului Rusiei, capitala Ucrainei este sub asediu. În noaptea de joi spre vineri, într-o scurtă adresă video, președintele spunea că rușii „vor să distrugă Ucraina politic prin doborârea șefului statului”, el și familia sa fiind principalele lor ținte.

„Potrivit infirmaţiilor noastre, inamicul m-a transformat în ţinta numărul 1, iar pe cei din familia mea în ţinta numărul 2. Vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe şeful statului. Avem informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, anunța Volodimir Zelenski, în noaptea de joi spre vineri.

Vineri seara, Volodimir Zelenski a ieșit pe străzile Kievului, arătându-și solidaritatea cu poporul și armata țării sale. Însoțit de premierul Denis Şmihal, precum şi de liderul partidului şi de preşedintele Cancelariei Preşedintelui, Zelenski a spus că este pregătit să apere independența Ucrainei.

„Liderul partidului este aici, şeful Biroului preşedintelui este aici, premierul este aici. Cu toţii suntem aici să apărăm independenţa. Suntem aici să apărăm Ucraina. Slăvită fie Ucraina, slăviţi fie eroii!”, a transmis Volodimi Zelenski.

Ea este Olena Zelenski, sotia presedintelui ucrainean. Cu ce se ocupa Prima Doamna a Ucrainei
Olena Zelenski

Cu ce se ocupă Olena Zelenski, soţia preşedintelui ucrainean

Sunt momente cumplite pentru un popor care nu mai știe cum va arăta viitorul. Evenimentele sunt cu atât mai grele pentru familia liderului de la Kiev, în special pentru Olena Zelenski, soţia preşedintelui ucrainean.

Născută în Kryvyi Rih pe 6 februarie 1978, Prima Doamnă a Ucrainei a studiat arhitectura la Universitatea Kryvyi Rih, dar într-un final a devenit scenaristă. Cei doi s-au căsătorit în 2003 și la scurt timp după ce au devenit o familie, s-au mutat la Kiev.

Olena Zelenski este unul dintre fondatorii Studio Kvartal 95, care este cel mai cunoscut studio de producție din Ucraina, având în portofoliu filme, seriale și programe de divertisment.

După ce a devenit Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenski s-a dedicat proiectelor ce vizează îmbunătățirea sistemului de nutriție din școli și dezvoltatea unei strategii pentru un mediu sigur pentru elevi sau contracararea violenței domestice.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *