78 de avioane ruseşti au fost confiscate în străinătate

Un număr de 78 de avioane ruseşti au fost confiscate în străinătate, a declarat marţi ministrul Transporturilor Vitali Savelyev, citat de agenţia de presă Interfax, în timp ce Moscova se confruntă cu consecinţele sancţiunilor internaţionale impuse din cauza invadării Ucrainei, transmite Reuters.

Avion AeroflotFoto: DreamsTime

Sancţiunile au întrerupt furnizarea de avioane, piese şi servicii către Rusia, în timp ce companiile aeriene ruse au 515 avioane închiriate din străinătate, potrivit News.ro

„Am pierdut 78 de avioane”, a spus Saveliev, adăugând că aceste avioane au fost confiscate în străinătate şi nu vor fi returnate Rusiei.

Rusia a adoptat o lege care permite companiilor aeriene ale ţării să înscrie aeronavele închiriate de la companii străine în registrul de aeronave al Rusiei, dar companiile aeriene ezită să o folosească, temându-se că ar putea pune în pericol relaţiile cu partenerii internaţionali.

Rusia avea 1.367 de avioane când au fost impuse sancţiuni, iar aproape 800 dintre ele au fost trecute acum în registrul de aeronave al ţării, a spus Saveliev, fără a preciza câte avioane de pe listă au fost închiriate de la companiile globale de leasing.

Aproape toate aeronavele Boeing şi Airbus folosite de companiile aeriene ruse au fost înregistrate în Bermuda şi Irlanda, dar în urmă cu o săptămână autorităţile aviatice din Bermuda şi Irlanda au suspendat certificarea tuturor avioanelor operate de Rusia.

Savelev a spus că Rusia este ghidată de experienţa Iranului în ceea ce priveşte modul de deservire a aeronavelor într-o situaţie similară.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *