Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Eroilor: „Militarii români au plătit prețul de sânge în numele libertății, siguranței și securității, în teatrele de operații”

Generalul (r.) Gabriel Oprea, președintele UMPMV, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor.

Sărbătoarea de astăzi este dedicată eroilor, este dedicată unor români cu care ne mândrim. Cinste și onoare memoriei eroilor noștri!

În această zi, cinstim memoria înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru libertatea românilor și integritatea teritorială a României. Îi onorăm pe aceia care, chiar cu prețul vieții, au respectat jurământul sfânt față de Patrie.

Militarii români au plătit prețul de sânge în numele libertății, siguranței și securității, în teatrele de operații.

România este astăzi parte a unor alianțe puternice, precum NATO și UE, iar apărarea unor drepturi și valori fundamentale este dezideratul comun al tuturor statelor care fac parte din acestea.

Jertfa militarilor români, în numele valorilor comune, este expresia implicării, fără rezerve, a României în lupta cu amenințările la adresa libertății și securității.

Sa ne înclinăm în faţa memoriei acelor oameni care şi-au purtat crucea destinului întru binele naţiunii române, pe aceste meleaguri sau pe meleaguri străine, pentru a lăsa urmaşilor o ţară liberă.

Pentru a le cinsti memoria, în mandatul de ministru al apărării naționale, am ridicat, in Parcul Tineretului, Monumentul Eroilor Militari căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul național. Un monument realizat prin contribuția personală, pe care l-am donat MApN, un omagiu veșnic adus militarilor care și-au onorat cu demnitate jurământul față de Patrie.

Ne rugăm pentru ei, pentru eroii neamului românesc, în această zi sfântă în care se împlinesc 40 de zile de la Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos și întâmpinăm Ziua Înălţării Domnului.

Hristos s-a înălțat!”, a transmis Gabriel Oprea pe site-ul UMPMV.eu.

Știre preluata de la 7Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *