EXPLOZIV/Raluca Pruna, fost ministru al justitiei, a fost salariat la un serviciu de informatii

Fostul ministru al justitiei Raluca Pruna a “fost salariat la un serviciu de informatii”, a spus Traian Basescu in emisiunea Romania9 de pe TVR1 din data de 24 aprilie 2018, conform celor de la Lumea Justitiei.

Fostul presedinte a dat-o ca exemplu pe Pruna pentru modul dispretuitor cu care vorbea despre respectarea drepturilor omului.

Aduceti-va aminte cu cat dispret vorbea un ministru, fost salariat la un serviciu de informatii, doamna Pruna, cu cat dispret spunea… «Aaa, drepturile fundamentale? Un moft!» Pai Europa s-a construit pe respectarea drepturilor fundamentale, America pe respectarea drepturilor fundamentale, nu ai alta constructie democratica“, a spus Traian Basescu in cadrul emisiunii.

Serviciul de informatii la care facea referire Traian Basescu era SIE.

Fragmentul din emisiune poate fi urmarit mai jos:

Emisiunea integrala Romania9 din data de 24 aprilie poate fi vizionata pe Facebook aici. Dezvaluirea lui Traian Basescu este de la minutul 31.

Tatal lui Pruna – ofiter in cadrul securitatii – directia externa

Pe data de 14 martie 2016 jurnalista Sidonia Bogdan a scris pe Facebook ca tatal Ralucai Pruna, Vasile Pruna, ar fi fost ofiter al fostei Securitati comuniste, DIE mai precis, ce lucra in Orientul Mijlociu.

Tatal Ralucai Pruna a fost demascat ca ofiter al Securitatii de fostul diplomat Mircea Raceanu, condamnat la moarte de Ceausescu pentru spionaj in favoarea americanilor in 1987.

Prună este un ministru apropiat de servicii, este cât se poate de evident, după anunțul recent referitor la faptul ca SRI devine organ de urmărire penală.  Prună nu i-a cerut demisia lui Licu, care are un plagiat în ograda ANI și conduce relaxat interimatul la parchetul general și nici nu s-a distanțat niciodată de școala doctorală a SRI.  De altfel, ca o simplă observație, sursele mele îmi spun că tatăl său, Vasile Prună, a fost diplomat MAE, înainte de 1989, în zona Orientului Mijlociu, a scris Sidonia Bogdan pe Facebook, citata de Flux24.

Informatiile despre legatura dintre Raluca Pruna si SIE nu sunt noi

Nu este prima data cand in spatiul public s-a spus ca Raluca Pruna a lucrat in cadrul unui serviciu de informatii.

Astfel, pe data de 2 iunie 2016 Traian Basescu a dezvaluit in emisiunea lui Sabin Orcan de pe B1 ca, “categoric, cineva este deasupra ministrului justiției. Cine care a vrut să ia dreptul la informație privată“, citeaza Flux24 afirmatia lui Traian Basescu din emisiunea respectiva.

Atacul lui Traian Basescu a venit in contextul modificarilor facute prin OUG de Guvernul Ciolos la Codul de procedura penala, cand zeci de articole au fost modificate peste noapte fara nici o dezbatere publica.

Pe data de 5 iulie 2016 deputatul Gelu Visan (PMP) a dezvaluit in cadrul unui emisiuni pe Romania TV ca Raluca Pruna ar fi lucrat pentru SIE.

Eu aștept răspunsul domniei sale la această întrebare, pentru că răspunsul este de interes public, nu trebuie să-mi dea mie un răspuns, trebuie să dea cetățenilor României acest răspuns, aceștia având dreptul să știe dacă doamna Prună a fost angajată a Serviciului de Informațiii Externe“, a spus Gelu Visan.

Pe 6 iulie 2016 fostul presedinte Traian Basescu a somat-o public pe Raluca Pruna sa raspunda daca a fost angajata a SIE.

Eu în locul ei aș fi răspuns azi noapte“, a spus Traian Basescu pe Romania TV.

Pe data de 30 septembrie 2016 Raluca Pruna a fost intrebata in cadrul unui interviu pentru News.ro daca a lucrat pentru SIE, insa aceasta nu a negat, ci a spus sa fie intrebat SIE.

Cred că cel mai bine ar fi să vă duceţi să întrebaţi la SIE, în mod transparent, care a fost relaţia lor cu mine. Alt comentariu nu am de făcut. CV-ul meu este unul public şi-mi îngăduiesc să atrag atenţia asupra faptului că n-am lucrat în viaţa mea la un SRL care nu mai există azi pe piaţă şi nu mai poate fi întrebat. Eu am lucrat în avocatură, am lucrat la Universitatea Bucureşti şi am lucrat la Comisia Europeană 16 ani. Acesta e răspunsul meu şi dacă cineva are ceva de clarificat, acesta este SIE, nu eu”, a spus Raluca Prună pentru news.ro, citata de stiripesurse.ro.

Afirmatia lui Traian Basescu din emisiunea Romania9, din data de 24 aprilie 2018, confirma speculatiile care au fost facute in spatiul public ca Raluca Pruna ar fi lucrat pentru SIE, lucru care nu a fost negat nici de Raluca Pruna si nici de SIE.

Mulţumim colaboratorului nostru media, ziarul Incisiv de Prahova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *