Sâmbătă seara era un simplu bețiv din comuna Săgeata, județul Buzău. Astăzi este în topul ucigașilor români! Are 38 de ani și până ieri cv-ul lui era o înșiruire de beții și ratări.

Locuiește doar cu mama sa. Practic, nu are viață în  afara alcoolului. S-a învățat atât de mult cu stările de după beții, încât se prezintă singur la spital, cerând să fie internat și tratat.

Vineri, 16 august, a făcut la fel. S-a prezentat la Spitalul Săpoca și a fost internat. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Nicolae Lungu, în vârstă de numai 38 de ani, a înnegrit încă o pagină din istoria criminalisticii românești.

„Sunt în regulă!”

Atrocitatea s-a petrecut în clădirea principală a Spitalului. Aici sunt camera de gardă, cabinetul asistentelor, saloanele cu regim normal, dar și camerele pentru cei periculoși. Pootrivit directorului unității medicale, în noaptea de sâmbătă spre duminică, erau de serviciu: un medic, 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 supraveghetori pentru bolnavii cu risc de agresiune. Totul s-a consumat în camerele de la parterul clădirii.

Nicolae Lungu a fost tratat în timpul zilei, la camera de terapie intensivă, cu perfuzii, și apoi a fost dus în salonul pentru bărbați. Nu ridica probleme, nu a solicitat o rezervă, așa că a fost lăsat acolo.

În salon erau 8 bărbați, inclusiv Lungu. La ora 3.00, sâmbătă spre duminică, o asistentă a vizitat salonul. Lungu era treaz. Femeia l-a întrebat dacă se simte rău sau dacă are nevoie de ceva, dar omul a spus ”Sunt în regulă!” și s-a așezat pe patul său.

 

Câteva zeci de secunde

Audiat de polițiști și procuror, Nicolae Lungu avea să se declare mirat de acuzele care i se aduc. A spus că el a lovit ”niște păpuși”. ”Tehnicienii măruntaielor minții umane” numesc ce a urmat ”debut medico-legal al unei boli psihiatrice”.

La 3:30 (după audieri, se pare că ora atacului a fost, de fapt, 3:17), a luat un stativ de perfuzii din salon. Sunt multe astfel de instrumente din două motive: toți pacienții din salon au aceeași problemă, etilismul acut și tratamentul include perfuziile, și, al doilea motiv, niciunul nu avea simptome că ar putea deveni periculos.

Lungu i-a lovit pe toți ”colegii” lui de salon, 7. Trei au murit aproape pe loc, ceilalți sunt acum împărțiți între UPU Buzău și Spitalul de Urgență Floreasca.

Interesant – dar și motiv de verificări – este că toată această primă parte a masacrului s-a petrecut în liniște. Bolnavii dormeau și nu au avut reacții!

Totul a durat, potrivit directorului, câteva zeci de secunde.

 

Stânga și dreapta

 

Lungu a ieșit din salon. Pe culoar avea de ales: în stânga era camera de gardă a asistentelor, în dreapta era salonul de femei. A luat-o la dreapta.

Prima femeie lovită nu a mai stat „păpușă”, ci a strigat, alertând personalul din clădire. Din păcate, aceasta se pare că este și femeia care a murit, câteva ore mai târziu, la spital.

Din acel moment, Lungu a început să lovească necontrolat. Din salon a scăpat nerănită doar o bătrână de 98 de ani

 

A fugit pe geam

 

Când s-a intervenit, cu mâinile goale, evident, pentru că nici măcar paznicii nu au nici un mijloc de apărare, Lungu a fugit pe geam. Desfăcuse stativul și a folosit vergeaua cu cârlig pentru a îi ține pe toți la distanță.

Mergea spre ghereta paznicului și poate că și pe acesta l-ar fi așteptat o soartă crudă, dacă ucigașul nu ar fi dat peste polițiștii care tocmai aduseseră la Săpoca un bețiv scandalagiu.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, la această oră fiind făcute audieri.

Sursa:www.evz.ro