Aviaţia israeliană a atacat ţinte în Siria pentru a împiedica un atac al dronelor iraniene

Aviaţia israeliană a lansat lovituri în Siria pentru a împiedica o forţă iraniană să lanseze un atac împotriva Israelului cu drone încărcate cu explozibili, a anunţat armata israeliană în noaptea de sâmbătă spre de duminică, relatează AFP, preluat[ de Agerpres.

Aviaţia israeliană ”a fost în măsură să împiedice o tentativă iraniană a forţei al-Quods (unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei) de a lansa un atac din Siria împotriva unor ţinte din nordul Israelului cu drone ucigaşe”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Potrivit acestui purtător de cuvânt, raidul israelian a avut loc la Aqraba, la sud-est de Damasc, şi a vizat ”mai multe ţinte teroriste şi instalaţii militare aparţinând forţei Al-Quods precum şi unor miliţii şiite”.

Armata israeliană a blocat joi o încercare anterioară de a lansa un atac cu drone, a spus el, fără a oferi detalii.

”Ameninţarea a fost semnificativă şi aceste drone ucigaşe au reuşit să lovească ţinte cu o eficienţă reală”, a spus el.

Israelul a efectuat sute de lovituri în Siria de la începutul războiului în această ţară în 2011, cele mai multe vizând ţinte iraniene sau ale grupării şiite proiraniene Hezbollah, potrivit statului evreu.

Siria: Apărarea antiaeriană a lansat atacuri asupra unor ”rachete israeliene” în apropiere de Damasc

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a intrat sâmbătă seara în acţiune pentru a contracara ”rachete israeliene” care vizau împrejurimile capitalei Damasc, a anunţat o sursă militară citată de media de stat şi care a dat asigurări că majoritatea au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele, relatează AFP.

Un corespondent al AFP la Damasc a auzit mai multe explozii puternice înainte ca agenţia oficială de ştiri Sana să anunţe că ”apărarea antiaeriană a doborât ţintele inamice pe cerul Damascului”. Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a declarat că este vorba de ”posibile lovituri aeriene ale Israelului”.

De la începutul războiului în Siria în 2011, Israelul a lansat mai multe lovituri împotriva armatei siriene, dar şi împotriva forţelor Iranului şi Hezbollahului libanez, doi mari inamici ai statului evreu şi susţinători ai regimului lui Bashar al-Assad.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *