Viorica Dăncilă: Un guvern cade doar printr-o moţiune de cenzură. De ce îl va suna pe Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să facă numească miniștrii propuși de Viorica Dăncilă în Guvern, refuzând remanierea și solicitând ca executivul să meargă în Parlament, pentru vot. Numai că premierul are vești proaste pentru președinte. Dăncilă a anunțat că dacă nu va mai avea majoritate în Parlament, ea nu va pleca de la Palatul Victoria și a și explicat, la Constanța, motivele.

Viorica Dăncilă nu renunţă la funcţia de premier. „Un guvern își încetează activitatea dacă primul ministru își dă demisia, iar eu nu voi face asta. Nu pentru că mă țin de scaun ci pentru că oamenii au dat un vot în 2016, nu trebuie să îi dezamăgesc. Nici pe ei, nici pe colegii mei. Nu am cedat nici când am fost jignită. Un guvern cade când o moțiune de cenzură trece în Parlament. Dacă trece, trecem în Parlament și luptăm din Opoziție.

Dar că partidul care îl susține pe președinte a avut un scor prost la parlamentare, înseamnă că președintele nu mai are legitimitate?”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a zis vineri la Constanta ca o sa il sune pe seful statului pe tema celor 3 ministere ex-ALDE unde s-au vacantat functiile de ministri dar Klaus Iohannis nu a numit interimarii propusi de Executiv.

„In mod normal la cele 3 ministere ar trebui sa am ministri interimari. O sa-i dau un telefon dlui Iohannis sa vad care este opinia domniei sale in legatura cu Guvernul, pentru ca prin ceea ce face efectiv vrea sa blocheze Guvernul”, a zis Dancila.

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că ar propune-o din nou pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiţiei, spunând că şi-a dorit în această funcţie „un magistrat care cunoaşte foarte bine modul de lucru”, „care se bucură de respectul celorlalţi”, o persoană independentă „pentru că nu trebuie numai să afirmăm că vrem independenţa justiţiei, aceasta trebuie într-adevăr să se realizeze”. „Dacă ar fi după mine, aş propune-o cu toată deschiderea şi cu toată încrederea pe doamna Dana Gârbovan. Nu ştiu dacă mai vrea domnia sa”, spune Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri la Constanța că are prieteni în ALDE cu care a discutat după ieșirea partidului de la guvernare și a zis că speră că aceștia vor rămâne alături de PSD la guvernare.

„Am discutat nu doar cu parlamentari ALDE, am prieteni in ALDE. Au indoieli privind aceasta ruptura. Vom vedea, nimeni nu obliga pe nimeni. Eu m-as bucura daca dintre colegii si partenerii nostri s-a intoarce si am putea sa construim impreuna”, a zis Dăncilă.

Intrebata cum comenteaza ca ALDE va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului din care a facut parte doi ani si jumatate, premierul a zis: `Pentru mine este dezamăgitor. Dacă ALDE ar fi fost la guvernare fără PSD, eu nu aș vota o moțiune’.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *