Avertizare de ULTIMĂ ORĂ a MAE – Curse aeriene anulate, taifun de proporții

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Coreea, că Taifunul Lingling va trece peste nord-estul Peninsulei Coreene începând cu ziua de 7 septembrie și va provoca daune din cauza ploilor abundente și a vântului care va atinge o viteză de până la 140 km/h, conform Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea, că autoritățile sud-coreene au estimat că Taifunul Lingling va trece peste nord-estul Peninsulei Coreene începând cu ziua de 7 septembrie 2019 și va provoca daune serioase din cauza ploilor abundente și a intensificărilor de vânt, la rafale, care va atinge o viteză de până la 140 km/h. Se recomandă să se manifeste atenție sporită în zonele afectate, să fie respectate sfaturile autorităților locale și să se urmărească îndeaproape informațiile distribuite de autoritățile sud-coreene competente”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Instituția precizează că un număr ridicat de curse aeriene au fost anulate sau au întârzieri foarte mari, fiind necesară consultarea în permanență a informațiilor de zbor oferite de companiile aeriene sau aeroporturile din Republica Coreea.

„Aceste evenimente meteo extreme au loc, de regulă, în perioada iunie – noiembrie. Este necesară monitorizarea evoluției fenomenelor generate de taifun și aplicarea instrucțiunilor autorităților locale. Prin apelarea în Republica Coreea a numărului de telefon “131”, se pot obține în limba engleză prognoze meteo exacte.Pentru cele mai recente prognoze, se recomandă monitorizarea reportajelor mass-media locale și a site-ului Serviciului Meteorologic Coreean”, se mai arată în comunicatul de presă.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: 0082.2.797.4924, 0082.2.790.3718 şi 0082.2.797.6438, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea : 0082.10.8939.4924.

„ Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://seoul.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații utile și sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare -Un SMS îţi poate salva viaţa!-”, mai transmite MAE.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *