Invenţie revoluţionară a cercetătorilor americani: Dispozitivul care depistează cancerul analizând sângele

Analiza care va depista cancerul. O echipă de cercetători din SUA a dezvoltat un dispozitiv portabil, capabil „să captureze” celule cancerigene direct din fluxul sanguin, fără a mai fi nevoie să se recurgă la biposie, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, scrie Agerpres.

Investigaţia, dezvoltată de Universitatea din Michigan, a testat pe animale eficienţa acestui prototip care i-ar putea ajuta pe medici să amelioreze diagnosticele şi tratamentele.

Dispozitivul care înlocuiește biopsia

„Nimeni nu vrea să se supună unei biopsii. Dacă putem obţine suficiente celule cancerigene din sânge, le putem utiliza pentru a cunoaşte biologia tumorii şi a determina tipul de îngrijire”, notează într-un comunicat Daniel F. Hayes, expert în cancer de sân şi autor principal al studiului.

Dispozitivul este puţin mai mare decât o cutie de chibrituri cu dimensiuni de 6,98 cm x 5,08 cm x 2,54 cm şi se conectează printr-un cateter la vena pacientului pentru „a captura” constant timp de aproximativ două ore un volum de sânge necesar biopsiei.

Potrivit experţilor, în fluxul sanguin pot fi eliberate peste 1.000 de celule cancerigene pe minut, dar procedurile actuale pot captura astfel de celule din mostre mici de sânge obţinut de la pacienţi.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *