Motivul neașteptat pentru care doi bărbați au mințit că i-a rănit un urs. Ce ascundeau

Doi bărbați din Covasna, răniți într-un accident rutier, au spus poliției că incidentul s-a produs din cauza unui urs care le-a ieșit în cale. În urma investigațiilor, oamenii legii au descoperit că șoferul se urcase beat la volan.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, cei doi bărbaţi se deplasau cu un autoturism dinspre Valea Mare spre Întorsura Buzăului, iar şoferul ar fi pierdut controlul volanului, ieşind cu maşina în decor, informează Agerpres.

Aceştia au părăsit locul accidentului şi au declarat poliţiştilor că se aflau într-o căruţă, care s-a răsturnat deoarece calul s-ar fi speriat de un urs apărut pe şosea.

„Urmare a evenimentului, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului şi, în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, a constatat că un bărbat de 23 ani, domiciliat în comuna Valea Mare, în timp ce conducea un autoturism pe DJ121A pe direcţia Valea Mare-Întorsura Buzăului, la ieşirea din localitate, a pierdut controlul direcţiei părăsind carosabilul prin partea dreaptă a drumului şi a lovit cu partea din stânga faţă fundaţia din beton a indicatorului de ieşire din localitate, după care s-a răsturnat în lateral, pe un teren în pantă alăturat drumului, cu o diferenţă de nivel de circa 2 metri.

Autoturismul a rămas sprijinit cu partea de dedesubt de un copac (…) Conducătorul auto şi pasagerul implicaţi în evenimentul rutier au ieşit singuri din autoturism şi, pentru că suferiseră vătămări corporale, au solicitat o ambulanţă prin SNUAU 112. Conducătorul auto şi pasagerul s-au deplasat circa 300 de metri de la locul accidentului şi în jurul orelor 3,00 au fost preluaţi de un echipaj al ambulanţei şi transportaţi la secţia UPU a Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, unde li s-au acordat îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii IJP Covasna.

Cei doi bărbaţi au declarat iniţial că, în timp ce se deplasau într-un vehicul cu tracţiune animală pe şosea, le-a apărut un urs în faţă, moment în care calul s-a speriat şi a bruscat căruţa, iar ei s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut pe carosabil, accidentându-se.

„Cei doi s-au înţeles în prealabil să declare că se deplasau cu o căruţă al cărei animal trăgător s-ar fi speriat de un urs şi astfel s-ar fi produs accidentul, deoarece anterior consumaseră băuturi alcoolice”, au mai spus reprezentanţii IJP Covasna.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor producerii accidentului

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *