Două persoane care ar fi furat bijuterii de 60.000 de euro, reținute la Rădăuți

Două persoane au fost reținute, la Rădăuți, după ce ar fi furat în luna august bijuterii de 60.000 de euro. O altă persoană este căutată de polițiști.

Poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, după activităţi investigative complexe, au reuşit să probeze activitatea infracţională a mai multor persoane într-o cauză de furt din locuinţă şi să recupereze un prejudiciu de peste 60.000 euro, informează Agerpres.

În seara de 8 august, un bărbat de 46 de ani din Rădăuţi a reclamat Poliţiei că persoane neidentificate au pătruns în imobilul său de pe raza municipiului, de unde au sustras mai multe bijuterii.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, acesta a indicat în dormitorul de la etajul imobilului o comodă, precizând că dintr-un sertar al acesteia au fost furate mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire.

Cercetările nu au evidenţiat urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire.

Bărbatul a declarat că el şi soţia sa au lipsit de la domiciliu în intervalul orar 14,00 – 21,00, precizând că valoarea bijuteriilor sustrase este cuprinsă între 50.000 şi 100.000 euro. Totodată, s-a constatat că imobilul nu era prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video.

Timp de peste o lună, poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative complexe, fiind verificate diverse piste de lucru şi informaţii, activitatea de probare a infracţiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare şi particularităţi privind bijuteriile sustrase, precizează sursa citată.

S-au utilizat diverse tehnici investigative şi s-a cooperat cu structurile de poliţie judiciară din judeţele limitrofe.

Pe 14 septembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi forţe ale SAS Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Rădăuţi şi a comunelor Volovăţ şi Arbore, precum şi a unui număr de cinci mandate de aducere emise de instanţă, ocazie cu care au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări unii dintre autorii furtului.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *