Fără precedent! Lovitura pe care i-o dă Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, înainte de alegeri

Premierul Viorica Dăncilă îi dă o lovitură în plin președintelui Klaus Iohannis, înainte de alegerile prezidențiale.

Prim-ministrul România va face un tur de forță diplomatic, fără prededent în ultimele decenii pentru un politician de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice.

Este vorba despre turneul diplomatic pe care îl desfășoară premierul în SUA, în perioada 22 septembrie – 28 septembrie, acolo unde va semna Memorandumul pentru cooperarea nucleară între SUA și România, document care va fi parafat chiar în timpul vizitei Vioricăi Dăncilă la Washington, informează Național.

Conform sursei citate, tot în SUA Dăncilă, pe lângă semnarea acestui document esențial și care deschide porțile marilor investiții americane în construcția reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, „îi va stinge lumina” lui Klaus Iohannis, prin participarea la Gala anuală organizată de Marele Rabin al Statelor Unite ale Americii.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Național, Dăncilă va sta la aceeași masă chiar cu fostul președinte american George Bush Jr., cu fostul director al tuturor serviciilor secrete americane, John Negroponte și cu „legendarul” conducător al diplomației americane, fostul secretar de stat Henry Kissinger. Mai mult decât atât, nu se mai așteaptă decât confirmarea orei la care premierul Dăncilă va avea o întrevedere oficială cu vicepreședintele american în funcție, Mike Pence.

Sursa citată mai scrie că prim-ministrul își va continua turul de forță diplomatic, unul fără precedent în ultimele decenii pentru un politician român cu o altă discuție aplicată cu secretarul american al Apărării, Mark Esper.

De asemenea, Viorica Dăncilă îi va lua fața lui Klaus Iohannis, care în aceeași perioadă se va afla la New York, la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU, prin întâlnirea deja programată cu secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammad.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *