Vreme închisă și ploi în aproape toată țara, marți. Prognoza pentru următoarele zile

Marți se anunţă înnorări şi ploi locale în vest, în sud şi pe suprafeţe mici în restul ţării.

Izolat se vor depăşi cantităţi de apă de 15 l/mp iar vântul se va înteţi în zona montanã înaltã. La amiază vor fi 18 grade în Bucovina şi în depresiuni şi 25 de grade în Maramureş, temperaturi apropiate de normalul perioadei la care ne aflăm.

Vremea în fiecare regiune a ţării

În Dobrogea şi Bărăgan găsim mulţi nori şi ploi temporare, iar vântul va avea intensificări la malul mării. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă, însă ploile apar doar sporadic. Noaptea ploile se înteţesc iar maximele termice scad cu 3-4 grade faţă de ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim mulţi nori iar soarele apare doar temporar. Ieri în zonă au fost şi temperaturi de 25 de grade, însă astăzi vor fi cel mult 21 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi înnorări dar şi scurte perioade cu soare. Ploile apar doar pe la munte, însă pe timpul nopţii o să plouă şi în celelalte zone.

În ţinuturile vestice, norii vor fi numeroşi şi vor aduce ploi pe suprafeţe mari iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 l/mp. Temperaturile, vor fi comparabile cele înregistrate ieri.

În centrul României, găsim mulţi nori însă ploile vor veni doar în zona Carpaţilor Meridionali. Vântul va prinde putere la altitudini mari iar maximele termice vor ajunge până la 23 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, urmează o zi urâtă de toamnă cu mulţi nori şi ploi temporare. Ieri la Craiova au fost 26 de grade, dar astăzi se vor înregistra 21 de grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice, aşteptam vreme închisă şi ploi locale. Temperaturile în scădere uşoară faţă de ziua trecută, vor ajunge până la 23 de grade.

Vremea în următoarele 3 zile

Miercuri aşteptăm ploi în majoritatea zonelor, vântul va fi activ şi maximele se opresc pe la 24 de grade.

Joi atmosfera va fi închisă, ploile apar din când în când şi se pot strânge cantităţi mari de apă.

Vineri se anunţă ploi în zonele montane dar şi în nordul, centrul şi estul tãrii. În rest, zărim şi soarele iar vântul se va înteţi pe crestele montane şi trecãtor în regiunile estice.

Vremea în București

În Bucureşti, marți vom avea vreme închisă, va ploua slab şi trecător, iar termometrele vor indica în jur de 22 de grade. Ieri au fost chiar şi 27 de garde în centrul oraşului.

Miercuri, atmosfera va fi tot mohorâtă, cu ploi slabe, trecătoare.

Joi, norii persistă însă abia în noaptea următoare cresc şansele de ploaie. Vântul rămâne activ, se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 26 de grade.

Şi vineri mai sunt ceva condiţii de ploaie în prima parte a zilei, apoi se înseninează şi se face puţin mai cald.

Vremea la Munte

În zonele de munte, marți o să plouă în masivele vestice şi în zona Meridionalilor, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Vântul va avea unele intensificãri pe creşte.

Miercuri, aşteptăm ploi temporare în toate zonele de munte şi se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă.

Şi joi se anunţă vreme închisă, ploi care pot fi mai consistente şi un vânt mai nervos la altitudini mari. Temperatura aerului va creşte uşor.

Vineri, norii persistă, vin alte ploi şi vântul rămâne activ.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *