SUA prelungesc dreptul de liberă circulație pentru vecinii României. Ce șanse au românii să meargă fără viză în America

Statele Unite ale Americii şi Ungaria au convenit să prelungească regimul de intrare liberă, fără vize, pe teritoriul SUA pentru cetăţenii unguri.

Declarația a fost făcută de ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, după discuţii cu secretarul interimar american pentru securitatea internă (ministru de interne), Kevin McAleenan, luni, la Washington, potrivit Agerpres.
Şeful diplomaţiei ungare a menţionat cu acest prilej, referitor la problemele de securitate, că guvernele celor două ţări consideră o prioritate de vârf să-şi rezerve dreptul de a decide cui să-i permită intrarea pe teritoriile lor şi alături de cine doresc să trăiască.
Majoritatea cetăţenilor din Uniunea Europeană pot călători în Statele Unite fără viză, cu excepția celor din cinci țări, respectiv România, Polonia, Cipru, Croaţia şi Bulgaria.
La începutul lunii, vicepreşedintele american Michael Pence a declarat că și Polonia se apropie de eligibilitate pentru programul Visa Waiver.
“Sunt încântat să văd că Polonia se apropie de eligibilitatea pentru programul Visa Waiver”, a declarat Pence în timpul unei întrevederi, la Varşovia, cu preşedintele polonez Andrzej Duda.
https://incont.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *