Niculae Bădălău, ministrul Economiei: „România are un potențial gazier uriaș, ceea ce ne obligă pe noi, decidenții politico-administrativi, să adoptăm politici responsabile, care să permită transformarea în realitate al acestui potențial”

Sectorul gazelor naturale este deosebit de important pentru România, iar subiectul prețului la gaze este cea mai importantă temă de discuție, pentru că afectează atât producția industrială, cât și pe cetățeanul obișnuit, a spus Niculae Bădălău, Ministrul Economiei, în mesajul transmis cu ocazia dezbaterii ”Evoluția prețului gazelor naturale prin restructurarea sectorului gazelor naturale”, organizată de www.financialintelligence.ro. 

Domnia sa a precizat: „România are un potențial gazier uriaș, ceea ce ne obligă pe noi, decidenții politico-administrativi ce vremelnic ocupăm funcții în statul român, să adoptăm politici responsabile, care să permită transformarea în realitate al acestui potențial.

Ministerul Economiei, prin Transgaz, operatorul național pentru transpotarea gazelor naturale, este interesat în dezvoltarea Sistemului Național de Transport, astfel încât, pe lângă marile proiecte strategice, precum BRUA sau conductele care preiau gazele din exploatările off-shore, să putem să ne asigurăm că fiecare comunitate locală va avea într-un timp decent acces la rețeaua de gaze. Este o minimă condiție de civilizație, pe care avem obligația să o oferim cetățenilor români. Transgaz, compania aflată în portofoliul Ministerului Economiei, derulează aceste proiecte de investiții și se află în grafic cu fiecare dintre acestea.

Odată cu începerea lucrărilor de exploatare a perimetrelor off-shore, piața românească va beneficia de aceste rezerve importante de gaze naturale. Este important pentru România ca aceste gaze să intre în circuitul economic, creând astfel plus valoare economică, creștere și locuri de muncă în diferite industrii.

Documentul ”Reducerea prețului gazelor naturale prin restructurarea sectorului gazelor”, care face obiectul mesei rotunde de astăzi, este un foarte bun punct de plecare în discuția pe care trebuie să o avem în România, atât în ministere, cât și în companiile de profil, în Parlament și în societate.

Doresc succes acestei mese rotunde, îi salut pe participanți și-i asigur de stima pe care le-o port și, chiar dacă programul nu mi-a permis să ajung la această întâlnire, îmi doresc să mă priviți drept un partener și un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre sectorul gazelor naturale.

Vreau să felicit în mod special publicația Financial Intelligence pentru că a organizat această masă rotundă, care vine într-un moment potrivit, cu o temă foarte actuală și importantă. Cred cu tărie că pe măsură ce vom avea mai multe asemenea dezbateri, vom reuși să avem o hartă clară a drumului pe care trebuie să mergem și o evidență clară a măsurilor pe care trebuie să le luăm”.

sursa : financialintelligence.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *