100 de oameni în spațiu după 2020 cu cea mai puternică rachetă din lume. Planul lui Elon Musk

Americanii vor să cucerească din nou spaţiul cosmic, cu mult mai mulți astronauți decât în celebrele misiuni Apollo.

Dacă totul va decurge conform planului, anul viitor, 100 de oameni se vor putea îmbarca pe naveta spaţială botezată Starship. Vehiculul a fost prezentat sâmbătă cu mare fast în Texas.

În aplauzele unui public numeros, Elon Musk a dezvăluit vehiculul spaţial pentru care are planuri mari. Starship ar urma să ducă persoane obişnuite pe Lună, iar dacă misiunea va fi una de succes, scopul final al navetei este să transporte oameni pe Marte.

Elon Musk, fondator SpaceX: “Ar trebui să facem tot ce putem ca să devenim o specie multiplanetară şi să răspândim inteligenţa dincolo de Pământ. Şi ar trebui să facem acest lucru acum. Vă mulţumesc!”

Prototipul prezentat în Texas are o înălţime de 50 de metri şi se anunţă a fi cea mai puternică rachetă din istorie. În forma finală, vehiculul spaţial ar urma să aibă 37 de motoare, adică o forţă dublă faţă de cea a rachetei Saturn 5, care i-a dus pe Lună pe astronauţii misiunii Apollo.

În plus, noua navă va putea fi realimentată în spaţiu şi va avea un propulsor auxiliar detaşabil. Starship mai are în plan să ducă 100 de tone de marfă pe Lună sau pe Marte, în vederea construirii unor viitoare baze permanente.

Elon Musk, fondator Space X: “Planul nostru este ca într-o lună sau două să efectuăm un zbor test care va ajunge în spaţiu la o altitudine de 20 de kilometri.”

Racheta ar urma aşadar să parcurgă o treime din distanţa necesară pentru a ajunge în spaţiul cosmic, iar dacă testul va fi unul reuşit, primul zbor propriu-zis pe orbită ar putea avea loc peste şase luni.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *