Șeful DIICOT Felix Bănilă a demisionat miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis l-a criticat pentru modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal.

Demisia intervine la mai bine de 24 de ore după ce preşedintele României i-a cerut să plece din funcție pentru modul în care a gestionat ancheta în cazul Caracal și mai ales pentru modul în care a creat în rândul opiniei publice impresia că mai degrabă sunt protejate interesaele infractorilor decât ale părților vătămate.

Bănilă a anunţat că a decis să-şi depună demisia de onoare, susţinând, însă, că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor, iar speţa “Caracal” nu depăşeşte nivelul priceperii sale.

“Am înţeles să îmi depun demisia de onoare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, sens în care am înaintat-o ministrului Justiţiei, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcţie, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate preşedintelui României, spre a fi acceptată şi a se luat act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcţie, dată până la care voi continua să asigur conducerea DIICOT”, a precizat Bănilă, într-un comunicat de presă.

Înainte de a-și înainta demisia ministrului Justiției, Felix Bănilă a făcut un ultim gest, el cerând revocarea din funcție a Oanei Andreea Schmidt-Hăineală, procuror șef adjunct al DIICOT, pe care urmează să o decidă cel mai probabil Secția de procurori a CSM. Schmidt-Hăineală este unul dintre procurorii care investighează cazul de la Caracal.

sursa:https://stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *