Pui vopsiți în galben ca să pară că sunt crescuți la curte. Descoperirea poliției

Descoperire uimitoare într-o piață din Galați unde polițiștii au prins un comerciant care vindea pui ”vopsiți” în galben ca să pară că sunt crescuți la curte.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au descoperit în afara Pieţii Calea Basarabiei două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. Cantitatea de 12 kg carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză au fost sancţionate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancţionată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit de la locul faptei abandonând o cantitate de 9,5 kg carne de pasăre, relatează Monitorul de Galați.

Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având şi o culoare specifică, galbenă, relatează sursa citată. Poliţiştii locali, care deţineau informaţii că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă şi au constatat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat. “Mai mulţi cetăţeni ne-au adus la cunoştinţă că au achiziţionat carne de păsăre, ”de curte”, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător”, a declarat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor.

Sursa: monitoruldegalati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *