Guvernul Dăncilă acordă ajutoare de urgență, pe ultima sută de metri! Anunț de ultimă oră de la Ministerul Muncii

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale! Familiile afectate în urma accidentului rutier produs în data de 5 octombrie în județul Ialomița vor primi ajutoare de urgență în valoare de 122.000 lei. Este vorba despre 16 familii care se află astfel în situaţii de necesitate.

Pentru fiecare familie care are un membru decedat sau rănit în accident, Hotărârea de Guvern aprobată astăzi prevede acordarea unui ajutor de urgență în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreținerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

În data de 5 octombrie 2019, în urma unui accident rutier produs în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni, 9 persoane au murit şi șapte au fost rănite, cele mai multe fiind femei. Pentru majoritatea familiilor acestor persoane, salariul obținut de acestea era singura sursă de venit prin care se asigura și îngrijirea copiilor aflați în întreținere.

La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială.
Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.
sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *