Zeci de mii de creștini din întreaga țară s-au adunat la Iași: Pelerinii își așteaptă rândul pentru a atinge racla cu moaștele Sfintei Parascheva

27.000 de pelerini stau la coadă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva la Iași. Până sâmbătă dimineață, 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit Mediafax.

La această oră, 27.000 de persoane stau la coadă să se închine la moaşele Sfintei Parascheva la Iași, coada întinzându-se pe 3 kilometri și jumătate.

În orele de când a început pelerinajul de la Iaşi, pe la raclă au trecut 28.400 de persoane. De când s-au aşezat la rând şi până când au ajuns în curtea catedralei, pelerinii au aşteaptat aproximativ cinci ore, dar au fost şi momente în care s-a stat chiar şi şapte ore.
În total, la Iași au ajuns 60 de autocare și 92 de microbuze.

De asemenea, până la această oră, 100 de credincioși au avut nevoie de intervenția medicilor.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane din Iaşi vineri dimineaţă, într-o procesiune la care au asistat câteva mii de credincioşi. Moaştele Cuvioasei Parascheva au fost purtate pe umeri şi aşezate spre închinare, iar oamenii s-au îmbulzit să atingă racla.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.
sursa :stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *