Vicepreşedintele PSD Giurgiu: ‘Prin nimic nu se legitimează mai bine un primar în turul doi decât unul care a câştigat din turul unu’

Vicepreşedintele PSD Giurgiu, senatorul Cristian Marciu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a votat împotriva iniţiativei legislative a USR ca primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin pentru că nu se legitimează mai bine un primar în turul doi faţă de unul care a câştigat în turul unu, potrivit Agerpres.

„Am votat împotrivă, ne-am opus iniţiativei USR ca alegerea primarilor să se facă în două tururi. Ne-am opus şi noi şi cei de la UDMR pentru că ideea este complet greşită. Prin nimic nu se legitimează mai bine un primar în turul doi decât unul care a câştigat din turul unu. Mai mult decât atât, în turul doi cei care sunt contracandidaţi se pot asocia între ei şi să-l eclipseze prin număr de voturi pe cel care a câştigat în turul unu”, a afirmat senatorul Cristian Marciu.

Plenul Senatului a respins, miercuri, cu 33 de voturi „pentru” şi 47 „împotrivă”, proiectul iniţiat de parlamentari USR privind alegerea primarilor în două tururi.

sursa :stiripsurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *