Avertismentul jandarmilor: intervenții pentru alungarea a 30 de urși, în doar două zile, în Valea Prahovei

Echipajele de jandarmi din Prahova au intervenit pentru îndepărtarea a aproape 30 de animale, în Valea Prahovei, în decurs de numai două zile. Aceștia atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de urşii care coboară în staţiuni.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova a transmis sâmbătă că, în ultimele 48 de ore, au avut 11 intervenţii în Sinaia (7), Buşteni (3) şi Azuga (1) pentru îndepărtarea a 29 de urşi, cei mai mulţi, respectiv 21, fiind semnalaţi la Sinaia.

„În această perioadă de minivacanţă, Jandarmeria le retransmite turiştilor şi, de asemenea, tuturor cetăţenilor, o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, au transmis jandarmii prahovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *