Noile propuneri din partea lui Chichirău

Cosette Chichirău prezintă noile propuneri pentru elevii ce urmează să își susțină examenele. Elevii claselor a VIII-a și a XII-a s-au întors la școală pentru a se pregăti pentru examene. Ulterior, au apărut noi cazuri de coronavirus în rândul elevilor, primul caz fiind chiar la Iași.

“Pericolul nu a trecut încă, mai ales pentru persoanele peste 60 de ani. Din păcate, primul caz de elev infectat cu noul coronavirus este din Iași. A fost la pregătirea pentru evaluarea națională la Liceul cu Program Sportiv din Iași, a luat virusul și l-a dus acasă, acolo unde se afla și bunica lui, care urma să facă o operație și care a fost depistată pozitiv. Și asta pentru că, așa cum dezvăluie sindicatele, în școli nu se respectă măsurile de distanțare socială. Cine ar trebui să verifice? DSP? Inspectoratele școlare?“, spune Chichirău într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cosette Chichirău spune că nimeni nu își dorește un al doilea val de coronavirus. Astfel, ea vine cu noile propuneri. “Revin cu propunerea mea de a identifica în Iași spații suplimentare pentru cursuri ca să nu ajungem să facem educație în containere și corturi, așa cum anunță Ministrul Educației Monica Anisie că se va întâmpla. Putem să evităm infectarea copiilor, și ulterior a părinților și bunicilor, și să facem totuși lecții ca în secolul XXI, dacă ne pregătim pentru acest moment.”, continuă ea.

Deputata USR sugerează Ministerului Educație să aprofundeze trei aspecte ce privesc combaterea răspândirii virusului în școli. Este vorba despre asigurarea spațiilor și a unui număr suficient de profesori, apă curentă și desfășurarea orelor în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *