Răzvan Burleanu și angajații săi s-au îmbogățit în urma pandemiei. „Sunt 6 milioane de euro”

Președintele Federației Române de Fotbal este arătat cu degetul de conducătorul unei instituții importante din sportul românesc. Lui Răzvan Burleanu i se reproșează că nu ajută așa cum trebuie fotbalul românesc. De la ce a pornit totul?

Luptă împotriva noului virus sau luptă pentru bani?

Pandemia a lovit puternic în tot sportul și a generat o criză financiară care pe unii e posibil să-i fi „îngropat” definitiv. Nici fotbalul românesc nu a scăpat, dar se pare că există soluții. În acest sens, UEFA a anunțat că ajută fiecare federație membră cu 4,3 milioane de euro pentru a lupta împotriva noului virus. La eforturile UEFA se alătură și FIFA, care va contribui cu peste un milion de euro pentru fiecare federație. În acest context, fostul arbitru FIFA Cristian Balaj, în prezent președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a criticat Federația Română de Fotbal condusă de Răzvan Burleanu pentru faptul că nu a ajutat financiar cluburile cu banii primiți de la forurile internaționale.

Reacția lui Cristian Balaj a fost una vehementă și probabil nu va rămâne fără un răspuns din partea FRF, poate chiar a președintelui Răzvan Burleanu. Fostul arbitru vorbește despre aproximativ 6 milioane de euro, „enorm de mult” după cum s-a exprimat.

Avem nevoie de un președinte care dorește binele fotbalului românesc”, a spus Cristi Balaj.

Răzvan Burleanu a declarat recent că nu au fost încasați bani pentru a ajuta cluburile, pe fondul pandemiei.

Răzvan Burleanu și angajații săi s-au îmbogățit în urma pandemiei. „Sunt 6 milioane de euro”

Răzvan Burleanu și angajații săi s-au îmbogățit în urma pandemiei. „Sunt 6 milioane de euro”

„Cei de la Federație au primit bani. Îi țin în nu știu care buzunar”

Cristi Balaj a dat de pământ cu Răzvan Burleanu într-o emisiune tv în care a fost invitat. Fostul arbitru a trimis săgeți către președintele FRF, sugerând că acesta ține banii.

În această perioadă, a pandemiei, marea majoritate a societăților suferă, dar sunt unii care s-au îmbogățit. Mergând la fotbalul românesc, avem participanții, cei care se chinuie, pentru că nu mai există acele venituri.

Cei de la Federație au primit bani de la UEFA în vederea diminuării efectelor COVID, bani pe care îi țin, nu știu în care buzunar, seif, cont bancar, dar nicidecum nu au ajuns la cluburi, așa cum a zis UEFA.

FIFA mai dăduse 350.000 de euro și mai dau acum bani. Sunt aproape 6 milioane de euro, enorm de mult!“, a spus Cristi Balaj la Realitatea Plus.

Cristi Balaj a arbitrat ultima oară în 19 decembrie 2016, fiind vorba de un meci din Liga I dintre Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu.

Din ianuarie 2017 și până în noiembrie 2018 a fost consilier al ministrului Tineretului și Sportului (pe mandatul a trei miniștrii ce au ocupat în acest interval funcția de ministru). Iar din ianuarie 2019 a devenit președintele Agenției Naționale Anti-Doping din România, funcție cu rang de secretar de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *