Marcel Vela a numit un interimar la conducerea Poliției Române

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat în această seară cine îl va în înlocui temporar pe Liviu Vasilescu la conducerea Poliției Române.

Într-un mesaj transmis presei, Marcel Vela a, în opinia sa demisia lui Liviu Vasilescu din funcția de Inspector General „este decizia corectă, pe care am convenit-o, astfel încât imaginea și credibilitatea Poliției Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării”.

Confrom ministrului, „Poliția Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuții, adică aplicarea cu fermitate a legii și eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activități”.

Ca urmare a demisiei lui Liviu Vasilescu și pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții „am decis ca Inspectorul General Adjunct, domnul chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate”.

Marcel Vela a explicat că nu s-a grăbit să numească astăzi un înlocuitor al Inspectorului General al Poliției Române pentru că își dorește să identifice, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a polițiștilor și pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituție de nivel european care să ofere cetățenilor siguranță și încredere.

Ministrul Afacerilor Interne a încheiat asigurând că „în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliției Române”.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *