Prognoza meteo, marți, 8 septembrie 2020. Cum va fi vremea de Sfânta Maria. În ce zone anunță ANM ploi

Specialiștii în meteorologie au anunțat cum va fi vremea marți, 8 septembrie 2020. Potrivit ANM, de Sfânta Maria sunt așteptate ploi de scurtă durată în unele regiuni ale țării, precum și alte fenomene meteo importante. În general, prognoza meteo anunță o vreme relativă bună. Află în rândurile de mai jos cum va fi vremea astăzi în diferite zone din România.

Prognoza meteo de Sfânta Maria în principalele zone ale țării

Este așteptat ca vremea de astăzi să fie una caldă în cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea, meteorologii anunță valori termice mai scăzute decât în ziua precedentă pentru regiunile de nord-est ale țării. De asemenea, un cer variabil se va regăsi în special în zona de munte, în centru dar și în sud-vestul României. Aici pot fi prezente pe arii restrânse fenomene meteo precum ploi scurte și descărcări electrice.

Totodată, vântul își va face simțită prezența. Acesta va prezenta intensificări temporare în prima parte a zilei în regiunile estice, sud-estice și local în cele sud-vestice. Izolat, dimineața și noaptea, vor exista condiții de ceață.

Pe de altă parte, în zona de nord a Moldovei, temperatura maximă de astăzi va fi de 21 de grade Celsius. La polul opus se află regiunea Olteniei, mai exact nordul acesteia. Aici termometrul va arăta astăzi o maximă de 32 de grade Celsius. Minima va fi cuprinsă între valorile de 6 și 18 grade.

Capitala se bucură de o vreme în general frumoasă. În cursul dimineții însă, în București vom avea cer variabil. Vântul va sufla slab spre moderat, dar vor fi prezente și intensificări. Minima resimțită astăzi va fi situată între 16-17 grade Celsius. Pe de altă parte, temperatura maximă va scădea față de ziua precedentă la 27 de grade.

Meteorologii anunță ploi, ceață, intensificări ale vântului și descărcări electrice foto - Pexels

Meteorologii anunță ploi, ceață, intensificări ale vântului și descărcări electrice
foto – Pexels

Zonele unde sunt anunțate avertizări de cod galben

ANM a emis o serie de avertizări de cod galben în mai multe regiuni ale țării. Astfel, în intervalul 6:20 – 9:00, în județul Constanța, mai exact zona de litoral, dar și în județul Tulcea va fi prezentă ceața, care reduce vizibilitatea sub 200 m.

Județele Brăila, Ialomița și zona joasă a Buzăului vor prezenta intensificări locale ale vântului cu rafale de 55-65 km/h. Această avertizare este valabilă astăzi în intervalul de timp 7:00 – 13:00. Și județele Vrancea, Galați și Vaslui vor fi afectate de aceleași intensificări ale vântului în intervalul menționat anterior.

Pe de altă parte, între orele 7:20 – 8:15, în județele Cluj și Bistrița-Năsăud se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula 20-25 l/mp precum și intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, în județele Alba și Mureș, dar și pe vârfurile montane de peste 1800 de metri sunt așteptate aceleași fenomene meteo în intervalul de timp 8:00 – 9:00.

Ploile, marcate de intensificări ale vântului și descărcări electrice vor fi prezente în intervalul 8:15 – 9:30 și în zona județului Harghita, potrivit avertizărilor emise de ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *