Roland Garros 2020. Câți spectatori vor putea fi prezenți în tribune. Regulile impuse de organizatori

Fanii sportului au primit o veste extraordinară în această săptămână. Organizatorii Roland Garros permit accesul spectatorilor la turneul de Grand Slam din capitala Franței.

Câți spectatori vor putea fi prezenți în tribune la Roland Garros

Vestea extraordinară anunțată de organizatorii Roland Garros i-a bucurat pe iubitorii sportului alb. Spectatorii vor avea acces în arene la meciurile de tenis, dar în număr limitat și cu respectarea anumitor reguli, impuse de criza sanitară. Este totuși un semn că spectatorii se vor putea bucura încet încet de spectacolul sportiv, chiar dacă în prima fază accesul va fi în număr limitat. Se revine la normalitate, ușor ușor, iar turneul de Grand Slam de la Roland Garros poate fi un nou început.

Reprezentanții Federației Franceze de Tenis au precizat la începutul acestei săptămâni că zilnic vor putea intra la meciuri maximum 11.500 de spectatori, în cele trei zone special amenajate pentru disputarea partidelor.

De asemenea, se vorbește și de un protocol strict pentru siguranța și sănătatea tuturor celor care vor fi prezenți la meciurile de la Roland Garros, turneu de Grand Slam ce se va disputa în perioada 27 septembrie – 11 octombrie 2020, inițial acesta fiind programat în perioada 24 mai – 6 iunie. Motivul amânării pentru toamna acestui an e binecunoscut.

Simona Halep, triumfătoare la Roland Garros în 2018 EPA-EFE/YOAN VALAT

Simona Halep, cap de serie numărul 1 la Roland Garros

Simona Halep nu a fost prezentă la US Open, preferând să se concentreze pe turneele din Europa. Iar dacă dacă nu a ajuns la Grand Slam-ul american, o vom putea vedea la cel din Europa, de la Roland Garros, acolo unde a triumfat în urmă cu doi ani. Simona Halep va fi chiar cap de serie numărul 1 la turneul de pe zgura pariziană, asta după ce liderul mondial Ashleigh Barty a anunțat că nu vine la Roland Garros.

„Openul Franței de anul trecut a fost turneul cel mai special din cariera mea și nu a fost o decizie pe care am luat-o cu ușurință. Sunt două motive care au stat la baza deciziei mele: primul îl reprezintă riscurile sanitare care există încă din cauza Covid, cel de-al doilea este pregătirea mea, care nu a fost ideală, în condițiile în care antrenorul meu nu a putut fi alături de mine din cauza închiderii frontierelor în Australia”, a explicat Ashleigh Barty decizia de a nu participa la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în 2019. Australianca nu a fost nici la US Open anul acesta.

La Roland Garros, România va avea cinci reprezentante pe tabloul principal de simplu: Simona Halep (locul 2 WTA), Irina Begu (73 WTA), Sorana Cîrstea (77 WTA), Patricia Țig (88 WTA) și Ana Bogdan (89 WTA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *