Președintele României susține că nu vor exista tăieri de pensii și de salarii: E o prostie pesedistă

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că majorarea punctului de pensie cu doar 14%, în loc de 40%, a fost „atât cât s-a putut”. Șeful statului consideră că România își va reveni și acest lucru va permite în anii următori măriri de alocații și pensii.

„Economia își va reveni și va permite un parcurs normal care înseamnă creșteri de alocații și pensii de investiții. Noi ne pregătim de ani de creștere, nu de reducere. Pentru ca această creștere să fie semnificativă, pentru asta m-am bătut și eu la nivel european”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis: Bugetul pe anul viitor trebuie construit cu mare grijă

Iohannis a menționat că nu vor exista tăieri de pensii și de salarii și că această informație „e o prostie pesedistă aruncată în spațiul public din motive electorale”.

„E clar că bugetul pe anul viitor trebuie construit cu mare grijă. E de preferat ca bugetul să fie discutat și aprobat de noul Parlament după alegerile parlamentare. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii. Este exclus așa ceva”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a explicat că actualele majorări au fost făcute atât cât s-a putut, chiar dacă PSD continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult.

„Nu s-ar fi putut mai mult. Aceste încercări ale PSD-ului de a corecta prin Parlament finanțele țării este jalnică, este o abordare populistă, electoralistă. Mai mult decât s-a decis până acum nu este posibil în acest an. Finanțele publice nu pot fi extinse. Asta este realitatea. Nu am vrut pandemia dar trebuie să gestionăm resursele publice astfel încât lucrurile să funcționeze. O abordare sănătoasă este cea mai responsabilă”, a mai declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *