Ciolacu: Ne întoarcem la politica anilor ’90, asta face în acest moment PNL

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că PNL s-a întors la „politica anilor ’90”, mai exact a mutat lupta politică de la Parlament, acolo unde se face politică, în administraţiile locale.

Marcel Ciolacu

„De fapt, ne întoarcem la politica anilor ’90, asta face în acest moment PNL condus de către primul ministru Ludovic Orban şi de către preşedintele României, în dubla sa calitate de preşedinte al României şi preşedinte al PNL. Politica anilor ’90 era de a muta lupta politică de la Parlament, Parlamentul e o instituţie fundamentală a statului eminamente politică, acolo se face politică, în administraţiile locale. De un an toată politica lor este îndreptată împotriva administraţiilor conduse de către colegii noştri pesedişti, dar, de fapt şi de drept, este o politică îndreptată împotriva locuitorilor acestor localităţi păstorite într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de către anumiţi primari. Este cea mai găunoasă atitudine politică care se poate face într-o ţară. Politica nu trebuie să se amestece şi să blocheze proiectele administraţiilor locale”, a spus Ciolacu la evenimentul de prezentare a programului politic al candidatului PSD la Primăria Sectorului 5, Daniel Florea, scrie Agerpres.

Ciolacu a menţionat că Daniel Florea se luptă în campania electorală cu „anumite personaje foste politice, cu un trecut tumultuos, câteodată jenant sau incendiar” şi cu un reprezentant al coaliţiei de dreapta, care acum este secretar de stat „pe la Justiţie”.

„Nu am avut plăcerea să îl cunosc (pe candidatul de dreapta – n.r.), în schimb ştiu din actele normative emise de către Guvernul României ce trăsnăi mai semnează. (…) Vă aduc aminte de o aberaţie de lege înaintată Parlamentului prin care drepturile şi libertăţile românilor erau încălcate, facultative şi, culmea, m-am uitat cine a semnat acel proiect de lege, l-a avizat, era tocmai domnul Băcanu, contracandidatul lui Daniel Florea. M-ar fi mirat ca actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, să fi semnat o asemenea aberaţie”, a afirmat preşedintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *