Răzvan Burleanu, acuzat direct de arestarea lui Gică Popescu. Dezvăluirea care răvășește lumea fotbalului

În martie 2014, lumea fotbalului românesc era zguduită de un scandal imens, fiind atunci trimiși după gratii printre alții și Gică Popescu, fost component de bază al „Generației de Aur”. Coincidență sau nu, arestarea sa a avut loc cu o zi înainte de alegerile de la Federația Română de Fotbal, unde „Baciul” candida pentru funcția de președinte. După mai bine de șase de la acel eveniment, actual președinte al FRF, Răzvan Burleanu, este acuzat direct de arestarea lui Gică Popescu.

Răzvan Burleanu, acuzat direct de arestarea lui Gică Popescu

„Baciul” a primit o condamnare de trei ani, o lună și zece zile în dosarul în care au mai fost trimiși la închisoare George Copos, Victor Becali, Ioan Becali, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu și Jean Pădureanu.

Gică Popescu era contracandidatul lui Răzvan Burleanu la președinția FRF, iar arestarea sa a venit chiar cu o zi înainte de alegeri.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, este acuzat direct de arestarea lui Gică Popescu. Dezvăluirea făcută de un fost fotbalist, antrenor, impresar și președinte de club răvășește lumea fotbalului.

„Coincidențele sunt prea mari ca să nu fie o legătură cu Burleanu. Statul român a mai făcut niște demonstrații din astea cu o zi înainte de alegeri sau imediat cu Dragnea. L-au arestat imediat a doua zi… Mi se pare o țintă să arestăm în momentul când trebuie să iasă ceva sau n-a ieșit ceva. Puteau să-l aresteze pe Popescu cu o lună înainte sau peste o lună, nu cu o zi înainte”, a spus Marcel Pușcaș, fost președinte al celor de FC U Craiova 1948, invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

La rândul său, și Gigi Becali i-a luat la un moment dat apărarea lui Gică Popescu.

„Gică nu a făcut nicio evaziune. El a fost fraier că n-a spus exact cum a fost cu banii. Că l-a rugat Copos să ia un milion și să-i dea lui. El a luat banii cash de la turci și i-a dus lui Copos. Gică Popescu a făcut pușcărie pentru Copos. Trebuia să le spună procurorilor că a luat banii pentru Copos”, a declarat mai demult Gigi Becali.

Ce a declarat Gică Popescu la ieșirea din închisoare

Gică Popescu a fost eliberat condiţionat în noiembrie 2015, după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în Dosarul Transferurilor.

„A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Aş fi vrut să spun că am trecut cu bine peste această perioadă, dar, din păcate, nu pot spune asta. Ştiţi cu toţii că anul trecut l-am pierdut pe tatăl meu şi nu pot spune că am trecut cu bine această perioadă”, a spus Gică Popescu, la ieșirea din închisoare.

El a mai declarat presei, imediat ce a părăsit arestul de la Jilava, că faptul că a fost sportiv de performanţă l-a întărit şi l-a ajutat să treacă cu bine de această perioadă.

„Voi merge să aprind o lumânare la mormântul tatălui şi, în perioada următoare, voi sta alături de familie, pentru că mi-a lipsit enorm şi voi face ce am făcut toată viaţa, voi munci. (…) Profesia mea este legată de fotbal şi va trebui să merg in instanţă să văd până la ce nivel voi putea activa în fotbal de acum încolo”,  spunea atunci fostul căpitan al Barcelonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *