Top 10 cele mai frumoase locuri din Bucovina. Trebuie să le vezi măcar o dată în viață FOTO

Dacă îți plac istoria, cultura, mâncarea bună și cauți un loc unde să te relaxezi împreună cu cei dragi, zona Bucovinei este alegerea perfectă. Evident că sunt foarte multe locuri în România unde găsești aceste lucruri, însă Bucovina a devenit celebră în toată lumea, datorită mănăstirilor și bisericilor. În Bucovina, istoria se îmbină cu legenda. Pentru a nu rata acest loc minunat, am făcut un top 10 al celor mai frumoase zone, pe care trebuie să le vezi măcar odată în viață.

10 locuri frumoase din Bucovina. Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna este una dintre cele mai vizitate mănăstiri din zona Bucovinei. Locul este încărcat de emoție, iar istoria lui este știută de mi de ani. Mănăstirea Putna a fost sorocită loc de odihnă veşnică pentru domnitor şi familia sa. A fost prima ctitorie a Voievodului Ştefan cel Mare. De-a lungul timpului, mânăstirea a fost supusă mai multor lucrări de reconstruire. Cu toate astea, mănăstirea rămâne în continuare una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Bucovina

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai cunoscute din România. A fost construită de Ștefan cel Mare în 1488. Mănăstirea face parte din patrimoniul UNESCO.

Este atât de cunoscută, datorită „albastrului de voroneț” ”, culoarea unică cu care sunt pictati peretii acesteia. Picturile exterioare sunt cu adevărat spectaculoase. Ele sunt realizate de teologul Grigore Roșca. Aici găsești compoziții unice, strălucitoare, de mare impact.

Una dintre explicatiile-legendă pentru care aceasta culoare este unică ar fi ca pictorilor bisericii li se trimiteau cantitati uriase de tuică. Pentru că nu puteau fi consummate în totalitate, se spune că amestecul culorilor nu ar fi strain de calitățile “artistice” ale prunelor.

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor este de asemenea, una dintre cele mai cunoscute și vizitate, din zona Bucovinei. Poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, Humor și a fost fortificata în 1641 de catre Vasile Lupu. Acesta a construit ziduri de jur împrejur. Biserica are pereții exteriori pictati iar frescele din interior sunt realizate in stilul celorlalte manastiri bucovinene.

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor

Manastirea Moldovița

La Mănăstirea Sucevița găsești maici care sunt buni ghizi pentru cei care vizitează acest loc încărcat de emoție. Mănăstirea a fost construită în 1532, de către Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare. . Fresca de pe peretele sudic este conservata foarte bine. Locul este special, curtea plină de flori, iar în curtea exterioasă este pusă o statuie a lui Petru Rareș.


Manastirea Sucevița

Mănăstirea Sucevița se află foarte aproape de Mănăstirea Moldivița. Este o mănăstire mai tânără cu 50 de ani.. A fost construită în 1583 de catre Irimia, Simion si Gheorghe Movila, primul devenind conducator al Moldovei.

Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilia lui Daniil Sihastru este săpată într-o stâncă și se află la 1, 2 kilometri de Mănăstirea Putna. Pentru a duce o viață închinată Domnului, Daniil Sihastru s-a retras în Sihăstrie timp de 20 de ani. Călugarul si a ales într-un moment al vietii sa se retraga pe malul pârâului Viteul, din satul Putna de azi.

Stațiunea Vatra Dornei

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucovina este Stațiunea Vatra Dornei. Este situate într-o zonă montană, la o înalțime de aproape 800 de metri. Aceasta este cea mai cunoscută și aleasă zonă, pentru cei care practică sporturile de iarnă. De asemenea, este o stațiune balneară.

Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean este înființat în anii 1970. Acesta dispune de un număr de 30 de eponate de la case tradiționale din lemn și alte elemente gospodărești, la ateliere meșteșugărești și construcții ale comunității, potrivit observatorulph.ro.

Castelul Dracula

Castelul Dracula este unul dintre locurile preferate de turiști. Se află la câțiva kilometri de Vatra Dornei și este o clădire medieval. Aici se zice că ar fi trăit Dracula. Clădirea se află în comuna Piatra Fântânele. Dacă vreți să ajungeți aici, aveți cu acces prin pasul Tihuța

Pietrele Doamnei

În cazul în care nu ați ați ajuns aici, trebuie să o faceți. Orice traseu ar alege turistul ce se abate prin Ţara de Sus, întâlnirea cu rezervaţia Pietrele Doamnei este una dintre cele mai spectaculoase din Carpaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *