Bogdan Despescu: Infracţionalitatea a scăzut în acest sezon estival cu 9%

Inspectorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, în perioada estivală, 8.000 de controale la unități de turism și restaurante, cluburi și terase. În urma verificărilor, autoritățile au dat peste 4.600 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 8 milioane de lei, a anunțat secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

“În acest sezon estival, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la peste 395.000 de sesizări, au depistat 1.235 de urmăriţi şi au prins în flagrant peste 13.000 de autori de infracţiuni. Vreau să subliniez faptul că în acest sezon estival infracţionalitatea a scăzut, comparativ cu perioada similară din anul trecut, cu peste 9%”, a declarat Despescu la sediul MAI.

Pe drumurile naţionale şi autostrăzi au fost prezenţi, zilnic, peste 1.600 de poliţişti rutieri, a arătat el, care au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere grave.

“Au fost reţinute 51.000 de permise de conducere şi aproximativ 18.000 de certificate de înmatriculare. Acţiunile poliţiştilor rutieri au contribuit la creşterea siguranţei pe drumurile publice, fiind constatată o scădere cu peste 18% a numărului de accidente rutiere grave”, a spus Despescu.

Despescu a mai declarat că peste 3.600 de poliţişti de frontieră au asigurat, zilnic, supravegherea, monitorizarea şi controlul frontierei de stat, depistând peste 6.300 de persoane care încercau să intre ilegal în România, şi au aplicat 2.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

Efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat peste 100.000 de intervenţii în sprijinul cetăţenilor care se aflau în diferite situaţii de risc.

“Având în vedere numărul mare de cetăţeni prezenţi pe litoral, au fost luate măsuri suplimentare pentru protejarea acestora şi prevenirea faptelor antisociale, fiind detaşaţi în judeţul Constanţa peste 1.000 de poliţişti şi cadre IGSU. În acest sezon estival, au fost operaţionalizate 24 de puncte de lucru temporare pentru asigurarea intervenţiilor prompte la situaţiile de urgenţă”, a mai spus Despescu.

Despescu a mai spus că, pe toată perioada sezonului estival, la nivelul întregii ţări au fost verificate aproape 2,4 milioane de persoane şi peste 274.000 de operatori economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *