Se apropie ultimul termen din dosarul fostului viceguvernator BNR, condamnat la șapte ani de închisoare

Joi, 17 septembrie a.c., ar trebui să aibă loc ultimul termen din dosarul în care viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este acuzat că primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Tribunalul București l-a condamnat în primă instanță pe Bogdan Olteanu la șapte ani de închisoare. Fostul viceguvernator a contestat decizia în instanță și a cerut să fie achitat de pedeapsă. Acum Curtea de Apel București urmează să ia o decizie în această privință.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA, în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explica DNA la trimiterea în judecată.

Continuă să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *