Studiu: Cum am putea deveni imuni în fața coronavirusului

Oamenii care poartă mască de protecție și se infectează cu coronavirus pot să sufere de o formă mai inofensivă a virusului, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.

Specialiștii sunt de părere că masca de protecție joacă un rol important în momentul în care persoanele care au coronavirus se reinfectează. Conform acestora, acestea pot intra din nou în contact cu virusul, dar să fie asimptomatice datorită purtării măștii, conform The Telegraph.

„Este adevărat că datorită purtării măștii de protecție ar putea crește proporția de asimptomatici. Astfel, ar crește numărul oamenilor care ating imunitatea, cel puțin pe termen scurt, cât timp așteptăm vaccinul”, a transmis Monica Gandhi, medic infecționist și cercetător la Universitatea din California și unul dintre autorii studiului, potrivit alephnews.ro.

Totodată, specialiștii în medicină spun că odată infectat cu virusul, severitatea bolii poate să fie în funcție de cantitate la care a fost expusă persoana în cauză în momentul în care s-a infectat. Așadar, dacă purtăm mască nu mai suntem atât de expuși în fața virusului, iar boala poate să fie una mai ușoară.

În cazul în care teoria măștii de protecție va fi confirmată, aceasta va fi folosită ca o modalitate de imunizare peste tot în lume, până la realizarea unui antidot/vaccin împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *